2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elszórt milliók: kormánypárti mutyiról beszélnek Siófokon

2015. november 21., szombat 15:43, frissítve: vasárnap 15:57

Télen is megéri reklámozni a siófoki strandot – a korábbi városvezetésnek biztosan – állítja a polgármester. Látótér című műsorunkban a volt rendőrkapitány beszél az elszórt milliókról. Ráadásul a fejlesztések után rosszabb lett a fűtés, mint volt, és a világításkorszerűsítés után is kevesebb a fény.

A nyár fővárosában, Siófokon ősszel és télen is reklámozzák a strandot. Az elszórt milliók a város volt rendőrkapitányának szúrtak szemet, akit több mint 20 éves fideszes városvezetés után választottak meg polgármesternek. „Vannak olyan megállapítások a jelentésben, amivel nem tudok én sem mit kezdeni – biztosan rákérdezne, mert vélhetően elolvasta a jelentést, hogy téli időszakban miért kell a balatoni strandot reklámozni, nem tudom megmondani önnek” – mondta Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.



A város pénzügyi bizottságának kormánypárti vezetőjétől nem kapott határozott választ arra, hogy miért volt erre szükség.

Riporter: Ön szerint megérte télen reklámozni 7 és 10 millió forintért a siófoki strandot?
Csorba Ottó: Meg kell kérdezni az ügyvezető igazgató úrtól.
Riporter: Ő láttamozta azt a jelentést, amelyben erről szó van, hogy a Szivárvány 2 Kft. ennyiért reklámozta. Csak kérdezem, mint a pénzügyi bizottság vezetőjét, hogy mi a véleménye erről.
Csorba Ottó.: Lehet, hogy megérte.

A vásárcsarnok üzemeltetésével összefüggésben is kormánypárti mutyiról beszélnek Siófokon. A hely egyik bérlője, Ujvári István önkormányzati képviselő 2032-ig bérli a vásárcsarnokot, remek feltételekkel. „Változatlan bérleti díjért bérelhetik 20 évre, ami 10 millió forint, de 75 százalékos beszámítási lehetőség van, tehát ha ők fejlesztenek, akkor a fejlesztéseknek a 75 százalékát jóvá lehet írni, ami azt jelenti, hogy 2 millió 500 ezer forintért évente egy ekkora területet bérelhetnek. Na most gyakorlatilag a fejlesztések nem úgy történtek, ahogy a csarnok használóinak, az árusainak tetszene, tehát a fűtéskorszerűsítés után rosszabb lett a fűtés, mint volt, a világításkorszerűsítés után kevésbé lehet látni” – fogalmazott Bozai Ágota, a Siófok Városért Egyesület tagja.

A város hulladékgazdálkodásában is akadnak érdekes megoldások. A volt polgármester és szinte az összes képviselő mentesült az éves szemétdíj megfizetése alól. Balázs Árpád, Siófok volt fideszes polgármestere nem akart válaszolni arra, hogy miért fogadta el a 28 ezer forintos kedvezményt.

Riporter: Szeretnénk néhány kérdést feltenni önnek.
Balázs Árpád: Köszönöm, nem foglalkozom közélettel.
Riporter: De legalább azt elmondaná nekünk, hogy miért fogadta el a mentességet a szemétdíjfizetés alól 2014-ben?
Balázs Árpád: Nem fogadtam el a mentességet, köszönöm.

A helyi Fidesz frakcióvezetője csak a megválasztása után, 2014 októberében szembesült a kedvezményezettekről szóló 150 fős listával. Az ügyben elhatárolódott saját képviselőtársaitól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!