2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Lassabban bontja az alkoholt a fideszes polgármester szervezete

2017. március 30., csütörtök 12:41, frissítve: csütörtök 17:35

Ittas vezetés miatt bevonták Keszthely fideszes polgármesterének jogosítványát. A politikus szerint előző este ivott alkoholt, fél deci töményet és négy doboz sört, amely a betegsége miatt nem ürült ki reggelre a szervezetéből. Szerinte ezért színeződhetett el a szonda.

„Előző nap este kilencig egy tömény italt és négy doboz sört ittam meg. Másnap fél tízkor azzal a tudattal szálltam be az autómba, hogy a szervezetemből az alkohol teljesen kitisztult, a mérési eredmények viszont nem ezt mutatták” – így magyarázta az ittas vezetés körülményeit korábban Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármestere.

„A szabályok mindenkire egyformán, egyenértékűen vonatkoznak, a polgármester úrra is. Hogyha valaki nem tartja be ezeket a szabályokat, akkor a felelősséget vállalnia kell érte. Ittas vezetésre, úgy gondolom, nincs elfogadható magyarázat” – mondta az alpolgármester, Nagy Bálint.

Ruzsicsnak a mostani a harmadik ciklusa, sajtóinformációk szerint a kormánypárt a 2019-es önkormányzati választáson már más polgármesterjelöltet akar indítani.

„Áll a büntetés elé, ezt én pozitívnak értékelem. Mi is tapasztaljuk az országos médiában megjelent feszültséget, a frakción belüli ellentétet. A folyamatos jogkörelvonások visszatérő elemként jelentkeznek a testületi üléseken” – reagált a DK önkormányzati képviselője, Kovács Viktória.

Az Együtt választókerületi elnöke is azt mondta, hogy a polgármesternek nem emiatt, hanem a már korábban kialakult helyzet miatt kellett volna lemondania. „A városban köztudomású, hogy nem a legnagyobb a harmónia az itteni Fidesz-frakción belül. Többször is a polgármester úr ellen szavaztak, ez visszakövethető a testületi jegyzőkönyvekből. Nekik kellene támogatniuk őt, most ez nem történt meg, és valószínű, hogy ott belül is már elvesztette a bizalmat” – fogalmazott az ellenzéki párt helyi választókerületi elnöke, Molnár Tibor.

A polgármester nyilatkozata szerint egy betegségére szedett gyógyszer mellékhatása miatt ürül ki a szervezetéből lassabban az alkohol, amiről ő nem tudott. A jogosítvány bevonásának jogosságát egyébként nem vitatja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!