2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Ladó Andrea: Tusványoson én vagyok otthon, nem Orbán Viktor

2017. július 26., szerda 20:22, frissítve: szerda 21:09

Csalódott Orbán Viktorban Ladó Andrea, ezért fütyülte ki a miniszterelnököt Tusványoson. A Hír TV-ben arról beszélt, a kormányfő már első regnálása idején hazudott, a magyar–orosz „barátságot” pedig soha nem bocsátja meg.

Szoftverfejlesztő Ladó Andrea, aki már Magyarországon él és szereti Budapestet. Tusnádfürdőn Orbán Viktor 2010 utáni politikája ellen tiltakozott. Ladónak nem tetszik, hogy a kormányfő az embereket, az erdélyi magyarságot és a tusnádfürdői hallgatóságát használja díszletnek amellett, hogy saját magát fényezi. „A biztonságérzetünkre apellál, megment minket, közben nyugodtan lehet lopni” – mondta a Hír TV stúdiójában.

Meghirdetett egy „akciót”, hogy ne csak egyedül fütyülje ki Orbánt, de azt tapasztalta, hogy nem mernek kimenni az emberek és fütyülni, nincs konstruktív vita. „Orbán és pénze valamivel távolabb van”, tehát azt azért nem jelentené ki, hogy az ottaniak félnek. Emlékszik még arra, amikor Medgyessy Péter egykori miniszterelnököt fütyülték ki, árulta el.

Nagyon csalódott: mindennap van olyan, ami felháborítja Ladó Andreát – „nem ezt várják a kormánytól, hogy a bajaikat szaporítsa”.

Hogy az autonómiát támogatja, és pont. Nem kettőspont? – tette fel a kérdést.

Szerinte az lenne a lényeg, hogy Orbánék miként állnak az autonómia mellé.

Az első regnálása idején fel sem merült a kettős állampolgárság ötlete, „tudtam, hogy hazudik, de elnéztem neki”. – Szemétkedett Dávid Ibolyával, mert merészelt nem vele indulni – sorolta a miniszterelnök húzásait Ladó.

Jött a magánnyugdíj (a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése), 2010-ben Orbán kipróbálta, hogy megfordul és Erdogánékkal fog parolázni, ezért kifütyültük – mondván, ez az ember nem komoly.

A közeledést az oroszok felé nem tudja megbocsátani. Nem lehet a Nyugatot lehúzni a Kelet szintjére, hanem fordítva kéne a Tusnádfürdőn megtámadott nő szerint.

Felidézve a történteket azt mondta, addig akart fütyülni, ameddig ki nem veszik a sípot a kezéből. Nem fél, az volt benne, hogy elveszik a sípot, de nem fogja hagyni. Aztán jött a hivatásos rendőr és elvette tőle.

Nem haragszik senkire.

A célja az volt, hogy Orbánt fütyülje ki. Elfogadja, hogy provokátornak tartják, de nem Soros-bérenc. Mint mondta, nem kapott fenyegetést az eset óta, csak azt mondták neki, hogy „hasznos idióta vagyok, mert a baloldal belénk rúg”.

Tusványoson én vagyok otthon, nem Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!