2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Örökbefogadó nap is volt a karácsonyi ünnepség

2015. december 20., vasárnap 10:40, frissítve: vasárnap 10:56

Sok kutya talál gazdára karácsony előtt a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány menhelyén. A szervezet karácsonyi ünnepsége egyben örökbefogadó nap is volt. A kutyáknak tápokat, takarókat, pórázokat hoztak ajándékba a látogatók, és egész nap lehetőség volt sétára, közös játékra az állatokkal.

Ugatással fogadtak minden látogatót a székesfehérvári menhely lakói.  Itt hamar megtanulják, hogy amelyikük a legjobban hívja fel a figyelmet magára, az kapja a legtöbb simogatást. „Hoztunk is karácsonyi ajándékot, kutyakaját nekik, és mivel a fiam jár ide közmunkára, mondta, hogy ez a lehetőség van, és azért jöttem én is el vele, és úgy döntöttem, hogy ezután fogok járni” – mondta Majtán Gabriella.

A menhely karácsonyi ünnepsége egyben örökbefogadó nap is volt. Jelenleg 75 eb várja azt, hogy gazdára találjon. Közülük sokan új otthonukba kerülnek az örökbefogadó napon, de folyamatos az utánpótlás. „Nálunk csak olyan kutyusok vannak, akiket kidobtak az utcára, tehát nincs olyan, hogy bejön gazduram, hogy megunta a kutyáját. Mindenkinek van valami szomorú sorsa, vagy éppen hatósági eljárás során került hozzánk, állatkínzás vagy egyéb cselekmények kapcsán. Minden kiskutyánknak megadjuk a lehetőséget, van, akivel több időt kell foglalkozni ahhoz, hogy gazdához tudjuk adni, de van, aki már mind a négy lábát nyújtja, hogy azonnal gazdához adjuk” – fogalmazott Molnár Tamásné menhelyvezető.


Az alapítvány minden adományt szívesen fogad, főként kutyatápra, takarókra, szőnyegekre, kutyaházra és pórázra van szükségük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!