2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Kunhalmi: Normális ez ma Magyarországon?

2017. január 26., csütörtök 14:26, frissítve: csütörtök 14:27

A fővárosi szocialisták szerint vállalhatatlan, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház havi nyolcszázezer forintot fizet egy Fideszhez köthető cégnek kommunikációs feladatok ellátására, miközben az egészségügyi intézmény napi gondokkal küzd, kevés az orvosa.

Kunhalmi Ágnes azt kifogásolta, hogy tavaly novemberben öt nap után találtak meg egy holttestet az intézmény egyik mosdójában, majd a belső vizsgálatok mindent rendben találtak. Az MSZP ezután kereste meg kérdéseivel a központot és a kórházat. Kunhalmi szerint a válaszokból kiderült, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak „fogalma sincs” arról, hogy kivel milyen szerződést kötnek a kórházak. A párt fővárosi elnöke ezért nyilvánosságra hozná a kórházak által kötött, nem gyógyítási célú szerződéseket.

„Amikor a Jahn Ferenc-kórházban hullát találnak, a sürgősségi osztály katasztrofális állapotban, tényleg napi gondokkal küszködnek, se tű, se cérna, és akkor azt találjuk, hogy elkommunikálnak a fideszesek százezreket a kórház büdzséjéből. Normális ez ma Magyarországon? És minderről semmit nem tud az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. A Fidesz azért hozta létre ezt a mamutszervezetet, hogy jobban, koordináltabban, átláthatóbban tudják az egészségügyre fordított forrásokat Magyarországon elkölteni” – így az MSZP budapesti elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!