2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt

2016. július 1., péntek 20:44, frissítve: péntek 20:44

Július elsejével elindult a Magyar Vöröskereszt balatoni elsősegélynyújtó szolgálata. A karitatív szervezet önkéntes fiataljai már 10 éve látnak el a strandokon szerzett sérüléseket. Idén a Magyar Vöröskereszt vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva kampányt is indított, hogy adományokat gyűjtsenek az elsősegélynyújtó szolgálat további működtetéséhez.

Kifordult boka, zúzódások, darázscsípés, kagylóvágás – néhány példa arra, milyen vízben vagy vízparton szerzett sérüléseket tudnak ellátni a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, de akár az újraélesztési tudásukra is szükség lehet. „Legnagyobb szépsége ennek a munkának a másokon segítés. Sokszor unalmasnak tűnhet, hogy itt ülünk kint egész nap, de mégis vannak olyan szituációk, amikor hogyha nem lennénk mi jelen, akkor olyan súlyos következményei lehetnének, emberéleteket követelhetne” – mondta Badacsonyi Ákos, a Magyar Vöröskereszt önkéntese.

A programban 300 fiatal vesz részt, akik heti váltásban dolgoznak. A vöröskereszt elsősegélynyújtó szolgálata július 1-jétől augusztus 20-ig 18 balatoni strandon működik. „Arra is felkészültek, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mikor szükséges a mentőhívás, tehát talán ezeken a strandokon az is elkerülhető, hogy fölöslegesen riasszanak mentőt azért az ellátásért, amit mondjuk egy önkéntes is el tud látni, ilyen formában a tevékenységük összetett, egy alap elsősegélynyújtást biztosítanak, de mindenképpen információval szolgálnak mindenki számára” – fogalmazott Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A vöröskereszt idén különleges kampányt indított, melyben a vendégek rendhagyó étlapokkal találkozhatnak az akcióhoz csatlakozott balatoni vendéglátóhelyek asztalain. „Ezekben a kis kiadványokban, ami majd minden vendéglátóhelyen megtalálható, egyrészt hasznos információk vannak az elsősegélynyújtásról, illetve az újraélesztésről, reméljük, erre lesz kevesebbet szükség, de természetesen nagyon-nagyon fontos” – nyilatkozta Laposa Bence borász.

A kampány másik fontos része az adománygyűjtés, a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat munkáját adományvonal hívásával vagy SMS-sel lehet támogatni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!