2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Különleges elefántház épül Szegeden

2017. május 29., hétfő 10:01, frissítve: hétfő 11:00

Egy különleges indiai elefántházat építenek a Szegedi Vadasparkban. A beruházás alapkőletételét a gyereknapi programokra, az állatpark fennállásának 28. évfordulójára időzítették.

Több gyermek kísérte figyelemmel a Szegedi Vadasparkban uniós forrásból hamarosan megépülő Indiai Elefántház alapkőletételét. A jövő tavaszra elkészülő mintegy félmilliárdos beruházás több családot idecsalhat.


A Szegedi Vadasparkban évek óta készül felmérés, az elefántokra pedig nagy igény mutatkozott. Az elefántkifutó előzetes terveit az Európai Fajmentő Bizottság is megkapta javításra. Az állat tartása egy szakavatott fő állatgondozó mellett ma már kevesebb veszéllyel jár.

Veprik Róbert ügyvezető igazgató tanulmányi utakra is küldené kollégáit annak érdekében, hogy megtanulják az állatok gondozását. „Az, hogy a vadaspark ki tudja-e gazdálkodni az elefánttartás költségeit, egy elefánt egy nap egy olyan 6-8 ezer forintba kerül durván. Én azt gondolom, ez nem egy hatalmas nagy összeg. Azt figyelembe véve, hogy az elefántok ideérkezése vélhetőleg egy komoly látogatottsági emelkedést fog hozni” – bizakodott.

Az elefántházba összesen öt indiai elefánt érkezik majd az európai fajmegmentési program támogatásával. Az ügyvezető elmondta, először három fiatal bikát terveznek idehozni, mivel viszonylag könnyű velük bánni és megtanulni az elefántokkal való munkát. Pár év múlva pedig szeretnének egy tenyészcsapattal továbbmenni.

A mintegy ezerötszáz négyzetméteres létesítmény Angkort, a khmer templomvárost idézi, melyben szarvcsőrű madarak és ázsiai vidrák is helyet kapnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!