2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföldi sajtó: Orbán rémtörténeteket mesél

2017. augusztus 22., kedd 07:15, frissítve: kedd 12:17

Az iszlámellenességben és az idegengyűlöletben mintha egymást másolná az izraeli és a magyar kormány. A civilek elleni fellépésben és menekültellenességben pedig a magyar–orosz párhuzam aktuális.

Az Oroszország és Magyarország közötti baráti viszony miatt gratulált Dmitrij Medvegyev Orbán Viktornak augusztus 20-án. A TASZ tudósítása szerint Medvegyev táviratában azt írta, reméli, hogy bővülni fognak a most is sokoldalú kereskedelmi kapcsolatok és a közös projektek sora. A kereskedelmi szankciókról vagy mondjuk a titkosított paksi projektről nem szól a tudósítás.

Izrael és Magyarország között von párhuzamot az orosz állami propagandaadó, a Russia Today német kiadása. Azt írják, Orbán Viktor a gyűlöletkampányokban hisz, ezt mutatja, hogy Soros György, a migránsok és a civilek ellen is gyűlöletalapú propagandát indítottak. Ez az antiszemitizmus mellett az iszlámellenességet erősíti a legjobban. Izraelben, antiszemitizmus nélkül, ugyanez zajlik.

A magyar kormány az a mesebeli figura, aki rémtörténeteket mesél a gyerekeknek, hogy ijesztgesse őket, és így kényszerítse ki, hogy szófogadóvá váljanak. Így foglalja össze az Orbán-kormány gyűlöletpropagandáját az Open Democracy. A Soros György által is támogatott szervezet szerint a kormány azért próbálja elhitetni a híveivel a globális összeesküvés-elméletét, hogy megtartsa a szavazóit, a már szinte vallásos idegengyűlölettel pedig a Jobbik szavazóit is megszereznék.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!