2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Közleményben mentegetőzött Rogán helyettese

2016. október 20., csütörtök 19:10, frissítve: csütörtök 20:00

Közleményben mentegetőzött Rogán Antal helyettese, miután összekeverte a lengyel elnököt, a nemrégiben elhunyt Oscar-díjas lengyel rendezővel.

Dömötör Csaba a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót a külügyminisztérium egyik államtitkárával az október 23-ai állami megemlékezésről. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: Orbán Viktor Andrzej Wajdával együtt mond majd ünnepi beszédet, holott a lengyel államfőt Andrzej Dudának hívják. Az államtitkár egyébként nem mulasztotta el felidézni a 2006-os tömegoszlatást. Mint mondta: tíz éve, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a Gyurcsány-kormány tönkretette a békés ünnepet, és megsértette a forradalom emlékét.

„Ezzel az erőszakkal nemcsak az akkor bántalmazott embereket, hanem 1956 emlékét is súlyosan megsértették. A hatvanadik évforduló így óriási lehetőség arra, hogy jóvátegyük azt, ami 2006-ban történt, és méltó módon mondjunk köszönetet azoknak, akik a legdrágábbat, az életüket adták a szabadságért, illetve mostani szabadságunkért. Éppen ezért várunk mindenkit vasárnap délután három órakor a Kossuth térre, ahol beszédet mond majd Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Wajda lengyel köztársasági elnök” – mondta Dömötör Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!