2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Közel százmilliárdot ígért Orbán a szocialista bástyának

2017. március 22., szerda 07:16, frissítve: szerda 08:37

Több mint kilencvenmilliárd forinttal tömné ki a szocialista bástyát, Salgótarjánt Orbán Viktor – a kormányfő új buszpályaudvart, új városközpontot és onkológiai központot is ígért a legnehezebb helyzetben lévő megyei jogú városnak a Modern városok program részeként.

Székre állva köszöntötte híveit a miniszterelnök a salgótarjáni polgármesteri hivatal előtt. Orbán Viktor nem felejtette el megjegyezni, hogy a bányászváros vezetés nem kormánypárti: „Ellenzékből nem lehet fejleszteni a várost, ahhoz kell a kormány” – hangoztatta.

A miniszterelnök sorra keresi fel a megyei jogú városok polgármestereit, hogy különböző fejlesztésekről állapodjon meg velük.

„Innen szép nyerni. De volt erre példa, a 6-1-es Barca-meccs a BL-ben” – utalt Salgótarján helyzetére a városvezető.

A szocialista Fekete Zsolt szerint a leszakadó megyék felzárkóztatása pártpolitikán felül álló érdek. „A fejlesztések eredményeképpen Salgótarján el tud indulni a fejlődés útján. Mint egy kis régióközpont Nógrád megye e részén, Pásztótól Szécsényig, országhatáron túl nyúlva, egészen Losoncig kulturális, gazdasági és sportközpont szerepét töltheti be” – fogalmazott a polgármester.

A kormányfő szerint Salgótarján történelmi lehetőség előtt áll: „Ilyen megállapodás ennek a városnak a történetében valószínűleg még sohasem köttetett meg.” Orbán Viktor azt mondta, hogy a szebb napokat látott iparváros felvirágoztatása a kabinet nélkül nem megy. „Csináltunk már ilyet, tehát nem gondolom, hogy reménytelen kísérlet volna. Hiszen ugyanilyen helyzetből a magát a rendszerváltás vesztesének érezve indult el és lett sikerváros Tatabánya és Dunaújváros, azt is megcsináltuk” – emlékeztetett.

Salgótarjánt több mint kilencvenmilliárd forintból fejlesztené a kormány. A 21-es főutat meghosszabbítják a szlovák határig, felújítják a városközpontot és a buszpályaudvart, új onkológiai központot hoznak létre, és az üveggyártás sem marad ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!