2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Közel sem felhőtlen a viszony a ligetvédők között

2016. május 1., vasárnap 18:19, frissítve: vasárnap 18:19

Továbbra sincs egyetértés az MSZP és a PM között a Liget-projekt kapcsán. A zuglói szocialisták a múlt héten a Fidesszel együtt megszavazták a projekt támogatását, amit azonban Karácsony Gergely polgármester megvétózott. A PM-es politikus lemondta az MSZP majálisán való szereplést is. Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP elnök szerint viszont a szocialisták csak azt szavazták meg, hogy Karácsony Gergely tárgyaljon a felújítást lebonyolító Liget Zrt. vezetőivel.

A városligeti nagyréten a földprivatizáció leállításáért és a kétmilliós bérplafon visszaállításáért gyűjtötte az aláírásokat az MSZP, néhány méterrel arrébb a Liget-projekt megakadályozásáért várták a szignókat az önkéntesek. A ligetvédők között azonban úgy tűnik, nem teljes az összhang.

„Polgármesteri vétóval éltem, ezért a testület újra fogja tárgyalni ezt a döntést” – fogalmazott múlt pénteken a XIV. kerület polgármestere. Karácsony Gergely azután jelentett be vétót, hogy a zuglói képviselő-testület a múlt héten fideszes és MSZP-s támogatással arról döntött, hogy a kerület támogatja a Liget-projektet.

Az MSZP városligeti majálisán az eredeti tervek szerint Karácsony Gergely is felszólalt volna Kunhalmi Ágnes mellett, a polgármester azonban lemondta a szereplést. Kunhalmi szerint a zuglói szocialisták nem hibáztak:

– Senki nem szavazta meg a Liget-projektet, úgyhogy nincs miért fegyelmit indítani. A testület arról döntött, hogy a polgármester elmegy tárgyalni a Liget Zrt-vel. Maga Karácsony Gergő polgármester úr bevallotta és elmondta, hogy ő hónapok óta Baán Lászlóval egyeztet, a testület most ezt hivatalossá tette.
– Akkor Karácsony Gergely miért mondta le a mai szereplését itt?
– Azt nem tudom, biztos családi elfoglaltsága van.

Karácsony Gergely másképp látja. Csütörtökön közösségi oldalán jelentette be, hogy vétója nyomán a képviselő-testület módosította a korábbi határozatát, melyből kikerült, hogy Zugló támogatja a Liget-projektet. A polgármester hozzátette: a tárgyalásra eddig is nyitott volt a zuglóiak és a Városliget érdekében.

A városvezető végül egyáltalán nem látogatott ki a ligeti majálisra. Párttársa szerint nem családi okok miatt. „Azok után, amit az MSZP-s zuglói Tóth Csaba és tettestársai elkövettek a Városliget ellen, ezek után talán nem meglepő, hogy a Városligetben felállított MSZP-színpadon Karácsony Gergely nem tud mit mondani az MSZP-s közönségnek” – vélekedett Tordai Bence, a PM szóvivője.

Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa korábban azt ígérte: május közepére lezárul a Városliget pályázati szakasza, így addigra pontosan látni lehet majd, hogy hogyan néz Liget 2019-ben, amikor elkészül a projekt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!