2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Követ dobott Orbán az állóvízbe

2015. október 14., szerda 22:20, frissítve: szerda 23:23

A baloldalon is Orbán Viktor keveri a lapokat. Egy beszélgetésen a miniszterelnök Hiller Istvánt emelte ki a politikai ellenfelei közül, akit képesnek tartott arra, hogy az ellenzék vezére legyen. A volt oktatási miniszter azóta nem zárta ki, hogy elvállalná a szocialisták vezetését. Az MSZP-ben amúgy is inog Tóbiás József széke, miután a párt tagsága elégedetlen a teljesítményével.

Követ dobott a baloldali ellenzék állóvizébe Orbán Viktor egy nemrég napvilágot látott kijelentésével. A miniszterelnök arra utalt, hogy a Gyurcsány Ferenc után az Országgyűlés jelenlegi alelnökében, Hiller Istvánban érez elég tehetséget arra, hogy a széttagolt baloldal vezetője legyen. Orbán Viktor azzal érvel, hogy a volt MSZP-elnök az egyetlen nemzeti érzelmű politikus a baloldalon.

„Természetesen a mindenkori miniszterelnök szavaira oda kell figyelni, ezért is fogalmazok úgy, hogy Hiller István vezető politikusa volt, lesz és jelenleg is az a szocialista pártnak, ez nem feltétlenül a tisztségektől függ” – reagált a miniszterelnök szavaira Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő.

Hiller István kedden úgy reagált: nem szabad megengedni, hogy Orbán Viktor ossza a lapokat a baloldalon, ám nem zárta ki annak lehetőségét, hogy újra pártelnök legyen. A Hír TV kérdésére korábban élesen kritizálta az MSZP jelenlegi vezetését.

„Sokkal több baloldali gondolkodású, és baloldali érzelmű ember van, mint akik jelenleg például az MSZP-t választják. Ezt nem vagyok hajlandó az emberek számlájára írni, hanem ezt politikai teljesítménydeficitnek értékelem” – mondta Hiller István az Országgyűlés alelnöke.

Az elmúlt hónapok teljesítménye után sokan előrehozott tisztújítást szeretnének a szocialistáknál.

Az MSZP nagy öregje szerint a pártelnök nem a legjobb képességű emberekkel vette körbe magát azok után, hogy a párt 2014-ben az országgyűlési választásokon és az EP voksoláson is vereséget szenvedett. „Az lesz az elnökség tagja, akit a kongresszus megválaszt. Ez igaz, de én pártelnökként arra törekedtem, hogy úgy befolyásoljam a kongresszust, a párt tagságát, megyei elnököket, hogy az elnökségbe lehetőleg a legjobbak kerüljenek” – mondta Kovács László volt elnök.

Botka Lászlót, az MSZP egyik legsikeresebb politikusát régóta sokan látnák vezető szerepben, de ő ezt nem tartja időszerűnek. „Nincs 2016, én szeretnék részt venni a szocialista párt erősödésében, munkájában, most is részt veszek az országos választmány elnökeként, személyi kérdések most pedig nem szerepelnek napirenden az MSZP-ben” – mondta Botka László választmányi elnök.

Az MSZP tisztújító kongresszusát hivatalosan jövő tavasszal tartják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!