2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Köves Slomó továbbra sem érzi úgy, hogy beszállt volna a kampányba

Hír TV

2018. február 6., kedd 20:11, frissítve: kedd 22:30

Köves Slomó szerint lehet, hogy mégsem volt akkora hiba szerepelnie Hollik István szórólapján, mert azzal, hogy egy kereszténydemokrata képviselőjelölt egy rabbival kampányol, az közvetett módon sokat tesz az antiszemitizmus ellen.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője továbbra sem érzi úgy, hogy ezzel beszállt volna a kampányba. Ismert, a Mazsihisz rabbi-testületének elnöke a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levélben kérte számon Köves Slomót, amiért szerepelt a Fidesz-KDNP belvárosi jelöltjének szórólapján.

-Lehet, hogy nem is volt akkora nagy hiba, és megmondom miért. Gondolta volna ön, 10 vagy 15 évvel ezelőtt, hogy egy kereszténydemokrata politikus egy rabbival fog kampányolni? Hogy ha van valami, ami közvetett módon tesz az antiszemitizmus ellen, akkor azt gondolom, hogy kevés dolog van, ami ….
- Szerintem egy kereszténydemokrata politikus egy rabbival minimum álljon szóba és akár vitatkozzanak is…
- Akkor egyetértünk, de azért azt gondolom, hogy nem minden potenciális választója gondolkodik így.

A műsorból az is kiderült, hogy a rabbi támogatja az Együtt elnökét abban, hogy lebontsák a Szabadság téren a német megszállás emlékművét. Az ügyben Juhász Péter kért találkozót az EMIH vezető rabbijától.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!