2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kövér: Pokornit nem az ártó szándék vezette

Pokorni Zoltánt nem az ártó szándék vezette, egy a párton belül és a párt szimpatizánsai között meglévő véleményt ismertetett, amikor az urizálással kapcsolatosan megszólalt – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Kövér László. Lázár János úgy fogalmazott: nem az a baj, ha párttársai kritizálják, hanem hogy ezt a nyilvánosság előtt teszik.

Nem lehet urizálni, ebben nincs vita a Fideszen belül – jelentette ki Lázár János. A kancelláriaminiszter a Hír TV-nek azt mondta: nem az a baj, ha párttársai kritizálják, hanem hogy ezt a nyilvánosság előtt teszik. Lázár János a Figyelőnek adott interjújában a héten hátbatámadásnak nevezte Pokorni Zoltánnak a fideszes politikusok urizálásáról szóló nyilatkozatát. Kövér László szerint ők csak a szimpatizánsok véleményét fogalmazták meg, a problémát pedig kezelni kell.

A Fidesz alelnöke november végén kritizálta név nélkül párttársait a Hír TV-ben. „Az, ami belefért, kirándulás Ausztráliába két évvel ezelőtt, az nem fér bele, és nem kell akkora házat venni, amekkorát tudsz, még akkor sem, ha azt a fizetésedből megtehetnéd. Önkorlátozás és polgári erények” – fogalmazott Pokorni Zoltán.

Pokorni Zoltán szavaival akkor Kövér László is egyetértett, egy rádióinterjúban azt mondta: bár szerinte a képviselők tisztességesen gyarapították vagyonukat, a közvélemény bizalmatlan a politikai elittel szemben, ennek pedig van alapja.

Lázár János a héten a Figyelőben válaszolt párttársainak. Hátbatámadásnak nevezte Pokorni Zoltán szavait és a Fidesz szempontjából életveszélyesnek tartja a belső vitákat. A miniszter üzent is az általa politikai veteránoknak nevezett bírálóknak, azt mondta: a kritizálók saját magukat gyöngítik vagy végzik ki.

„Egy figyelmeztetésnek, amit ugyanígy szó szerint ebben a formában megismételhetnék, címezhetném a fiatal harcosoknak is, ha felvenném ezt a kesztyűt, ha úgy látnám, hogy ez egy értelmes vita” – mondta el Kövér László a Hír Televízió stúdiójában. Azt azonban hozzátette: ők nem támadtak hátba senkit. „Van egy politikai realitás: a Fidesszel szimpatizáló értelmiségiek és nem értelmiségiek, aktivisták, szimpatizánsok úgy gondolják, hogy valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában, önazonosságában. Ezt a problémát fel kell ismeri és kezelnünk kell, és egymásban partnert, nem pedig ellenséget kell látnunk” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Kövér szerint eddig nem volt, de Lázár János kijelentése után már lehet törésvonal a Fideszen belül. „Eleddig ha valaki ezt megkérdezte volna, vagy meg is kérdezte négyszemközt tőlem, a legteljesebb, őszinte meggyőződéssel tagadtam, hogy ilyen törésvonal, vagy pláne rivalizálás létezik. Most már közelebb jutottunk ahhoz, hogy létezzen. Ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába lépett” – tette hozzá a házelnök.

Lázár János a Hír TV-nek vasárnap egy élményfürdő átadása után azt mondta: a legfontosabb a Fidesz egységének megőrzése. „A vita az, hogy a Fidesznek ezt a vitát a nyilvánosság előtt kell lefolytatni vagy sem. Én úgy gondolom, hogy nem a nyilvánosság előtt kell lefolytatni. Pokorni Zoltánt és Kövér Lászlót becsülöm és tisztelem annyira, hogy ha ezt nekem az elnökségi ülésen, vagy a nyilvánosság bármely fórumát kerülve a párt nyilvánosságában, vagy a párton belül, a sajtó kizárásával és az ajtók bezárásával mondják el, akkor természetesen akceptálom minden kritikájukat” – hangsúlyozta a kancelláriaminiszter.

Bár Lázár János Kósa Lajost, Szijjártó Pétert és Rogán Antalt is megvédte a Figyelőnek adott interjújában, a Fidesz frakcióvezetője nem kommentálta az urizálásról szóló nyilatkozatokat. „Ha nem kommentálom Pokorni Zoltán szavait, nem fogom kommentálni Lázár Jánosét sem, nekem a Fidesz frakcióvezetőjeként az a dolgom, hogy minden képviselőtársamat megvédjek az igazságtalan támadással szemben, ezt tettem eddig is, ezt fogom tenni a jövőben is” – mondta Rogán Antal, majd hozzátette: azért sem nyilatkozik az ügyről, mert frakcióvezetőként a párt belső egységét kell képviselnie.

A Kövér Lászlóval készült teljes interjút hétfőn, a Magyarország élőben című műsorunkban láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!