2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kövér nem támogatja a béruniót

,

2017. május 23., kedd 14:06, frissítve: kedd 22:52

A házelnök szerint a kelet-európai alacsonyabb keresetek valójában versenyelőnyt jelentenek az érintett országok dolgozóinak.

Kövér László sem támogatja a Jobbik béruniós kezdeményezését. Erről a házelnök egy keszthelyi lakossági fórumon beszélt. Kövér László úgy véli, hogy a kelet-európai alacsonyabb keresetek valójában versenyelőnyt jelentenek az érintett országok dolgozóinak. A külföldön dolgozók pedig tudják otthon maradt családtagjaikat támogatni. A Jobbik az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elv alapján indult kezdeményezéséhez egyébként már nyolc uniós tagország csatlakozott.

„Történelmi okokból kifolyólag egy történelmi szegénységgel küszködő régió, ennek vannak gazdasági értelemben vett előnyei is. Ezért van annyi munkavállaló lengyel Nyugat-Európában, mert kevesebbel is beérik, elnézést kérek, idézőjelbe téve, mint a jóléti állam szolgáltatásaihoz hozzászokott, hogy ne mondjam, némely esetben hozzálustult polgárok. Ez egy versenyelőny a lengyel munkavállaló számára, mert van munkája Londonban, és viszonylag jól keres, és azt hazautalja. Az meg annak az országnak is versenyelőny, számos szegény, szegényebb kelet-közép-európai ország  ebből él” – vázolta a fórumon Kövér László.

A Fidesz alelnöke egyetért Kövér Lászlóval. Németh Szilárd Óbudán tartott lakossági fórumot. A politikus úgy gondolja, hogy az egy kulcsos magyar személyi jövedelemadó és a rezsicsökkentés is veszélybe kerülne a Jobbik kezdeményezésével.

„Akkor a versenyképességünknek vége. Igen vége a versenyképességünknek. Hát hogyne lenne vége. Ugyanis fel kell akkor adni érte az adópolitikát is. Jól fog hangzani a bér, csak ránk fogják nyomni a nyugati adót. Hát ez nem így megy, ezek nem szamaritánusok. Ébresztő mindenkinek, ezek pont belőlünk élnek már mióta. Hát a privatizációval mindent elvittek, hát magukat megnyomorították a rezsivel nem?” – mondta Németh Szilárd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!