2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Belföld

Kövér László kérésére újra átvilágítják Demeter Mártát

  • Kövér László kérésére újra átvilágítják Demeter Mártát

Kövér László kezdeményezésére újra átvilágíthatja Demeter Mártát az Alkotmányvédelmi Hivatal. A Magyar Idők úgy tudja, a fideszes házelnök Kósa Lajos, honvédelmi bizottsági elnök kérésére kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárását. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke azért fordult a házelnökhöz, mert szerinte Demeter Márta megsértette képviselői esküjét, valamint érzékeny adatokat hozott nyilvánosságra akkor, amikor arról kérdezte a honvédelmi minisztert, hogy Orbán Viktor lányát szállította-e a honvédség egyik repülője. Később kiderült, a jogszabályok betartása mellett egy katona lánya utazott a gépen. Ha az átvilágításon a polgári elhárítás kockázatot állapít meg az ellenzéki politikusnál, akkor a házelnök saját hatáskörben kezdeményezheti Demeter Márta felmentését, amiről az Országgyűlés szavaz egyszerű többséggel.

„Külügyi, honvédelmi és rendészeti és a nemzetbiztonsági bizottság. Ezeknek csak olyan lehet a tagja, aki nem jelent kockázatot nemzetbiztonsági szempontból. Na mos a jelenlegi szabályok azt mondják, hogyha valakiről kiderül, hogy nem nyilvános adatot nyilvánosságra hozott, akkor nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Van egy formális eljárás, tehát ezt le kell folytatni, az én megítélésem szerint napnál világosabb, hogy Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert minősített adatot hozott nyilvánosságra” – mondta Kósa Lajos.

A sorozat-feljelentéseiről ismert Tényi István személyes adattal való visszaélés miatt jelentette fel Demeter Mártát. A Hír Televíziónak a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette, hogy megkapták a beadványt, amelynek elbírálására 3 munkanapja van a hatóságnak. A Magyar Idők úgy tudja, a Fidesz-frakció is az ügyészséghez fordul az LMP-s politikus ügyében, a képviselőcsoport feljelentését azonban még nem kapta meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

„A Központi Nyomozó Főügyészségre egy magánszemély tett feljelentést Demeter Mártát érintően. A feljelentés elbírálása folyamatban van, az érdemi döntés meghozatalára az ügyészségnek 3 nap áll a rendelkezésére” – erősítette meg Kovács Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!