2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Kövér: Elegük van Brüsszelből

2016. június 25., szombat 09:39, frissítve: szombat 16:04

Elegük van Brüsszelből – így értékelte a csütörtöki brit népszavazás eredményét Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke a távirati irodának adott interjúban azt mondta: a britek többsége azért szavazott a kilépésre, mert elegük volt abból a brüsszeli politikából, amit diktátumként, a mindennapjaikba való kiszámíthatatlan és túlzó beleszólásként éltek meg. Az unió tekintélyét csorbíthatta a brit szavazók szemében az a tehetetlenség is, amivel az EU a migrációs válságot kezelte. Arra a kérdésre, hogy felvetődik-e a britek távozásával Magyarország kilépésének gondolata is, a házelnök egyértelmű nemmel felelt. Ugyanakkor megjegyezte, ha az unió nem változtat a politikai irányon, akkor Magyarországnak több kára származhat a bennmaradásból, mint a kilépésből.

Nem maradhat az uniós piacon Nagy-Britannia, miután kilép az EU-ból – mondta a Fidesz alelnöke. Gulyás Gergely azt nyilatkozta, hogy Nagy-Britanniának a távozás után le kell mondania az áru és a tőke szabad áramlásáról, a szolgáltatások szabadságáról, valamint a személyek szabad mozgásának szabadságáról is.

„Nyilván ha az Európai Unió jövőjét tartjuk szem előtt, akkor ha úgy ki lehet lépni a közösségből, hogy annak az összes előnyét a jövőben is élvezi valaki, de például a költségvetési befizetési kötelezettsége már nem áll fenn, akkor innentől kezdve nagyon nehéz lenne más országokban is az uniós tagság mellett érvelni” – így Gulyás Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!