2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Megint az EU-t ostorozta Kövér

2015. október 3., szombat 20:03, frissítve: vasárnap 09:07

Ismét az Európai Uniót ostorozta Kövér László, aki újraavatta a vereckei millenniumi emlékművet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Az Országgyűlés elnöke szerint Európa jelenlegi vezetői igyekeznek felszámolni a kontinens keresztény hagyományait és nemzeti-kulturális sokszínűségét. Hozzátette, hogy szerinte a nemzeteket mindig csak a saját államuk tudta megvédeni és nyertessé tenni. A vereckei emlékművet a szovjet időkben bontották el Ukrajnában.

„Magyarország ma egy olyan 28 tagú európai együttműködésnek a tagja, amelynek jelszava az egység a sokféleségben. Annak az Európai Uniónak, amelynek vezetői arra törekednek, hogy felszámolják azt a nemzeti és kulturális sokszínűséget, amely kezdetektől Európa adottsága és erőforrása volt, és amelynek vezetői eltökéltek abban, hogy felszámolják azt az értékbázist, amelyen Európa sokszínűségében mégis egységes, önálló identitása felépülhetett: a keresztény hitet. Annak az önazonosságát vesztett uniónak, amelynek vezetői szemlátomást képtelenek a már nem is csak a mélyben zajló, hanem a felszínen tomboló társadalmi folyamatok természetét és jelentőségét felismerni és helyesen kezelni” – nyilatkozta Kövér László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!