2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Kovács Zoltán: A magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél

A magyar kormány minden kritikát meghallgat, de a magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

  • Kovács Zoltán: A magyar emberek véleménye fontosabb a pártfegyelemnél

Kovács Zoltán az Európai Néppárt részéről a kormány plakátkampányával kapcsolatban megfogalmazott kritikák kapcsán úgy vélte, hangulatkeltés folyik a magyar kormány és a Fidesz-KDNP ellen. Leszögezte: a kormánynak feladata tájékoztatni a magyar embereket arról, hogy miről kell döntést hozniuk a közelgő európai parlamenti választáson.

Egy kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, a kormány plakátkampánya tényszerű, annak minden állítása igaz. Az Európai Bizottság bevándorláspárti, intézkedései bevándorló kontinenssé tennék Európát – fogalmazott. Hozzátette, hogy a tájékoztató kampány március 15-ig folytatódik.

Arra a kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt, Kovács Zoltán azt válaszolta: a kizárás ésszerűtlen lenne, hiszen a Fidesz a józan ész szavát képviseli, ami egybecseng a magyar emberek, és egyre több európai ember véleményével is, miszerint a migráció olyan veszély, ami az európai kultúra alapjait fenyegeti. A magyarok már több alkalommal kinyilvánították, hogy meg kell védenünk Európa keresztény értékeit és meg kell állítanunk a bevándorlást – fogalmazott.

Az államtitkár egy másik kérdésre válaszolva annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Európai Bizottság túlterjeszkedik hatáskörén, titokban készít elő döntéseket, kész helyzet elé állítva a tagállamokat. Példaként a kötelező kvótáról szóló döntést hozta fel, amelyet 2015-ben az Európai Tanács kétszer visszautasított, végül mégis „átkényszerítették”.

Kovács Zoltán leszögezte: az Európai Uniónak egyenrangú tagállamok együttműködésének kell maradnia, ahol nincs kényszer azokban a témákban, amelyekben nincs teljes egyetértés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!