2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kósa rögzíttette, az MSZP nem vett részt az ünnepi ülésen

,

2016. október 25., kedd 14:46, frissítve: kedd 21:55

Az MSZP frakciója nem vett részt a parlament ünnepi ülésén.

A szocialista Korózs Lajos azt mondta: nem akarnak együtt ünnepelni egy olyan párttal, amelyik korábban kordont bontott, vasárnap viszont kordont épített. A szocialisták ma rótták le kegyeletüket az 1956-os emlékműnél, az első kerületi Nagy Imre téren.

„Ma javában dübörög a történelemhamisítás, lassan elfogynak, akik 1956-ban alakították a történelmet. Ezért sokan elérkezettnek látták az időt a legendák megteremtésére. Kiretusálják az igaz embereket Schmidt Máriák és Orbán Viktorok, ez utóbbi személy azt mondja, hogy 1956-ban, 1989-ben és 2016-ban Magyarország az európai szabadságot védte – mondja ezt úgy, hogy közben ő maga számolja fel az európai és demokratikus Magyarországot” – mondta Korózs Lajos.

Visszamentek, majd megint kimentek
A szocialista képviselők az ünnepi bojkott után visszatérek a parlamentbe, Rétvári Bence felszólalása közben azonban többük ismét elhagyta az üléstermet. >>>

A Szózat végén a Parlamentben a Fidesz frakcióvezetője ügyrendi felszólalása során jegyzőkönyvben rögzíttette azt a tényt, hogy az MSZP frakciója nem vett részt az ünnepi ülésen. „Az 1956-os forradalmat szovjet segítséggel vérbe fojtó MSZMP utódjaként megalakult MSZP frakciója az ünnepi ülésen, ahol a forradalomra, a szabadságharcra és a hősökre emlékeztünk, nem vett részt” – jegyeztette le Kósa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!