2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kósa: Lemond a kormány, ha az igenek kerülnek többségbe

2016. szeptember 30., péntek 16:53, frissítve: szombat 14:42

Kósa Lajos emelt a téten, és belengette a kormány lemondását, valamint az előrehozott választásokat is. A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha az "Igen"-ek kerülnek többségbe, akkor a továbbiakban sem a kormány, sem pedig Orbán Viktor nem tudná hitelesen képviselni az emberek álláspontját. Az idén Lovag-kereszttel kitüntetett Bayer Zsolt, férfiakat erőszakoló migránsokkal ösztönözte a Fidelitas-tagokat a népszavazáson való részvételre.

Az egyik budapesti művelődési ház Lovagtermében tartott előadást Bayer Zsolt publicista és Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője a párt ifjúsági tagozatának országos választmányának meghívására. „Igazából ez vasárnap már nem róla és nem a Lajosról szól. Mi már öreg bácsik vagyunk” – Bayer Zsolt szerint a korábban lesajnált Közép-Kelet Európa tudott megmaradni a békebeli Európának. Hozzátette: mára eltűnt a nyugatról a korábban irigyelt jólét, biztonság, európaiság.

„A hír az így szólt két héttel ezelőtt: Innsbruckban - ami mégiscsak Ausztria legszebb városa és Európa legszebb városa - szóval a hír szerint Innsbruckban a főpályaudvar környékén egy 23 éves afgán migráns megerőszakolt egy 26 éves nőnek öltözött brazilt” – emlékeztetett Bayer.

Kósa Lajos kérdezz-felelkre invitálta a hallgatóságot. Elmondta: nem példa nélküli a kormányzat kampányköltekezése. „Azok, akik most ezzel vádolnak bennünket például a kettős állampolgárságról szóló népszavazás ürügyén gőzerővel, a jelenleginél - amit a magyar kormány most költ - kétszer annyit költöttek kampányolásra” – nyomatékosított Kósa Lajos.

Kósa Lajos szerint az eredménytelenség nem ok a kormány lemondására, hiszen akik otthon maradnak, azok a résztvevőkre bízzák a döntést, ha azonban az igenek többségbe kerülnek hasonló lehet a forgatókönyv, mint a brexit után Nagy-Britanniában, de Magyarországon nem csak a miniszerelnök mondana le, új választásokat is kiírnának.

 

„Ha az igenek vannak többségben, azt az álláspontot a Fidesz nem képviselheti. Megjegyzem, rendkívül nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a magyar miniszterelnök képviselné. És ha engem kérdez, akkor azt fogom tanácsolni, hogy mondjunk le. És a magam részéről is azt mondanám, hogy ha ennyire leszavazott a magyar nép a népszavazáson – ami nem jelentéktelen, tehát az teljesen más népszavazás, hogy erre billenjen a címeren a kereszt, vagy arra, tehát van egy csomó olyan népszavazás, aminek természetszerűen nincsen ilyen konzekvenciája. Ez alapkérdés, mi is azt mondtuk, hogy ez alapkérdés. Nem lenne más lehetőségünk, mint hogy lemondani, és új választás van, de csak ebben az esetben” – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Fidelitas országos választmányának ülésén pénteken.

A legfrissebb közvélemény kutatások szerint az eredményesség határán 50 százalék körül alakulhat a részvétel vasárnap.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!