2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Kósa hazugnak nevezte Vonát

2016. október 19., szerda 17:26, frissítve: szombat 15:43

Keményen beleszállt Vona Gáborba a Fidesz frakcióvezetője, miután a Jobbik feltételekhez kötötte az alkotmánymódosítás támogatását. Kósa Lajos azt mondta: a jobboldali ellenzéki párt elnöke „összevissza beszél és hazudik”. A Jobbik azonban köti az ebet a karóhoz: ha nem szüntetik meg a letelepedési kötvények árusítását, nem biztosítják a parlamenti kétharmadot az alaptörvény átírásához. Az MSZP a két szék között a pad alá esett: bár eddig az ő témájuk volt a külföldieket pénzért magyar állampolgársághoz juttató konstrukció visszavonása, most a Jobbikot is bírálják, és az alkotmánymódosítást sem támogatják.

Keményen bírálta Vona Gábort a Fidesz frakcióvezetője, aki emlékeztette a Jobbikot arra, hogy a népszavazási kampány során szó sem volt arról, hogy a Jobbik az alaptörvény-módosítást bármilyen további feltételhez kötné.

Ezek, amiket Vona Gábor feltételként szabott, azok értelmetlenek. Ezzel az erővel mindent az égegyadta világon össze kell keverni, és a leglehetetlenebb dolgokat kell összekapcsolva alkudozni, nem lennénk jobbak a piaci kofánál.” (Kósa Lajos)

 

„Döntsék el, hogy mi a fontosabb: Rogán Antal piszkos pénzei vagy az ország biztonsága” – tette fel a kérdést Mirkóczki Ádám. A Jobbik szóvivője leszögezte: nem támasztanak majd további feltételeket a szavazataik biztosításához, ám ha nem törlik el a letelepedési kötvényeket, akkor készek elgáncsolni az alaptörvény módosítását.

„Hogyha azt szeretné a Fidesz, hogy november 8-án változtassuk meg, módosítsuk az alaptörvényt, akkor november 7-ig hatályon kívül kell helyezni a letelepedési kötvényekről szóló jogszabályokat” – hívta rá fel a figyelmet a Jobbik szóvivője.

Az MSZP továbbra sem támogatja az alaptörvény módosítását, és arra emlékeztetnek: korábban ők adtak be javaslatot a letelepedési kötvények eltörléséről. „A Jobbik, az most kufárkodik ezzel a kérdéssel. Hiszen ha ő ezt komolyan gondolná, akkor csatlakozott volna a mi javaslatunkhoz. Most egész egyszerűen arról van szó, hogy az alkotmánymódosításnak az elfogadásával kapcsolja össze” – vélte Szakács László frakcióvezető-helyettes.

Az LMP sem fogja megszavazni az alaptörvény-módosítást. „Nem az alkotmánymódosítás a megfelelő válasz. Innentől elkezdve a vitában részt vettünk, elmondtuk az észrevételeinket, de ezt a módosítást, ezt nem tudjuk támogatni. Gombot nem fogunk nyomni. Tehát nemet sem nyomunk, és igent sem nyomunk, nem tartózkodunk, nem fogunk gombot nyomni” – mondta Szél Bernadett frakcióvezető-helyettes.

Szél Bernadett hozzátette: az LMP is felfüggesztené a letelepedési kötvények forgalmazását.

A parlamenti frakciók közti egyeztetések csütörtökön folytatódnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!