2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kósa: Ez nem propaganda, ez tájékoztatás

2016. február 12., péntek 18:00, frissítve: péntek 18:37

Politikai vitanapot kezdeményez a Fidesz és a KDNP a parlamentben a migrációról, illetve a kötelező betelepítési kvótáról. Ezt Kósa Lajos jelentette be a kormánypártok évadnyitó frakcióülése után Lillafüreden. A képviselőcsoport azt kéri a kormánytól, indítson tájékoztatási kampányt a külföldre utazó fiatalok számára a romló európai közbiztonság miatt.

A kormánypártok évadnyitó frakcióülése után jelentette be Harrach Péter és Kósa Lajos Lillafüreden, hogy vitanapot kezdeményez a Fidesz és a KDNP a kötelező betelepítési kvótáról a parlamentben. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint már létezik egy nem nyilvános háttér-megállapodás arról, hogy ötszázezer embert telepítenének át Törökországból az unióba.

„A jövő héten esedékes V4-csúcs – amelyre miniszterelnök úr megy – után, a brüsszeli európai tanácsi és moszkvai tárgyalásokról beszámolva felülvizsgáljuk azt, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy az Európai Bizottsághoz forduláson túl Magyarország minden eszközt kihasználva fellépjen a kötelező betelepítési kvóta ellen” – mondta Kósa Lajos.

A kormánypártok tájékoztatási kampányt is indítanának a megromlott európai közbiztonság miatt.

A 10+10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményről szóló kormányzati szlogent is csak tájékoztatásnak látja Kósa Lajos. A fideszes politikus szerint a kabinet nem a bankokkal népszerűsíti magát akkor, amikor kötelező szlogenként íratja ki, hogy a csok a kormány támogatása.

„Ez nem propaganda, ez tájékoztatás. […] A fontos az, hogy nehogy azt higgyék a magyar polgárok amikor a csokot igénylik, hogy ez valami banki adomány. Ezért van ez a mondat” – jelentette ki.

Tavaly nyár óta egymást követik a kormányt népszerűsítő reklámplakátok. A bevándorlásellenes kampányra, a magyar reformok működnek feliratú óriásplakátokra és a kormányablakokat népszerűsítő reklámokra nyolc hónap alatt több milliárd forint közpénz folyt el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!