2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kósa Lajos együtt szurkolt a csengeri nő üzlettársaival

Hír TV

2018. március 14., szerda 07:26, frissítve: szerda 11:36

Kósa Lajos édesanyjának is jutott volna 800 millió forint a miniszter megbízójától – írja a Magyar Nemzet a birtokába került dokumentumra hivatkozva. A lap azt írja: hiteles közjegyzői okirat bizonyítja, hogy az ajándékozásról nyilatkozatot tett Kósa Lajos és a megbízója.

Az Alfahír.hu közben arról ír, hogy a pénzkezelési megbízást adó Szabó Gáborné és Kósa Lajos köre között üzleti kapcsolat van. A portál úgy tudja: a miniszter felesége attól a Fiák Istvántól vásárolt céget, aki a csengeri nő egyik vállalkozásában is érdekelt volt.

Fiák István volt a nyertese annak a törvényjavaslatnak, amit Kósa nyújtott be a parlamentnek a nyugdíjas-szövetkezetek létrehozására. A miniszter felesége pedig tőle vett egy céget jóval áron alul.

Az olimpiára is eljutottak

A Civishir.hu írta meg, hogy a csengeri nőnek, aki Kósa Lajos állítása szerint átverte őt, többségi tulajdona van a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben.  A cégnek 2014 márciusa óta ügyvezetője Orendi Mihály, ő 2014 szeptemberétől kisebbségi tulajdonos is. Ugyancsak tulajdonjoggal bír a vállalatban a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., amelynek egyetlen tulajdonosa Fiák István. A cég székhelye ráadásul a Debreceni Sportuszoda címére van bejegyezve.

Orendi Mihály ma a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelynek az elnöke Kósa Lajos, 2000-es megalapítása óta a Debreceni Sportcentrum Kht. vezetője is volt 2014-ig. Fiák István szintén a korcsolyaszövetség elnökségi tagja.

Mindhárman együtt szurkoltak a magyaroknak a téli olimpián, az MTI még fotót is közölt róluk. A képen balról jobbra: Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója.

 
MTI
 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!