2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Kósa: Az ellenzéki tüntetők mindenre képesek!

2017. szeptember 4., hétfő 19:30

Gulyás Márton festékdobálása bizonyítja Kósa Lajos szerint, hogy az ellenzéki tüntetők mindenre képesek. A Fidesz frakcióvezetője az aktivista által meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalmat már zavargásnak minősíti. Az ellenzék a rendészeti bizottság ülésén hiába próbált konkrét információhoz jutni a kormánypárti politikusok által vizionált őszi zavargásokról.

„Először Kövér László, aztán Rogán Antal vizionált utcai zavargásokat a következő időszakra, érdeklődni szeretnék, hogy ezzel kapcsolatosan milyen információi vannak a Belügyminisztériumnak, illetve a Belügyminisztérium alá rendelt szerveknek.” A napirendi pontoktól eltérve szeretett volna felvilágosítást kapni a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén a DK képviselője, Vadai Ágnes. A bizottság kormánypárti elnöke azonban megakadályozta a válaszadást.

A vita hevében Kósa Lajos Sukoróról és Gyurcsány Ferencről beszélt válaszul arra, hogy Vadai Ágnes szerint visszaéltek a határvédelemre fordított közpénzekkel. „Ezzel egyébként az önök pártelnöke a közvagyon lopása mellé állt. Ennyit erről” – mondta Kósa Lajos.

Az ülés szünetében Kósa már közlékenyebb volt, szerinte a Terror Háza és a Sándor-palota elleni festékes támadás bizonyítja, hogy az ellenzéki tüntetők mindenre képesek.

„Már láttuk, hogy rongálások, brutális cselekmények, közvagyonrongálás s a többi bekövetkezett”

Kósa Lajos Gulyás Márton akcióját is utcai zavargásnak tartja. Az ellenzéki aktivista ugyanis a múlt héten tömeges polgári engedetlenségre szólította fel az embereket, ha a kormány nem változtatja meg a választási törvényt október 23-ig.

„Vannak, akik azt a furcsaságot vették a fejükbe, hogy majd a parlamenten kívül fogadnak el valamifajta új választási rendszert, és ha az nem teljesül, ami nyilván nem tud teljesülni, akkor majd tömeges polgári engedetlenséget, zavargást szerveznek” – mondta a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke.

A DK korábban közleményben tudatta: a rendszerváltás óta egyedül a Fidesz szervezett utcai zavargásokat: 2006 őszén. Vadai Ágnes bizonyítékul egy titkosított bírósági tárgyalásról beszélt.

„A Fidesz–KDNP beperelt engem, mert azt állítottam egy sajtótájékoztatón, hogy kapcsolat van a Fidesz és a Kossuth téri tüntetők között. A pert titkos tárgyaláson tárgyalta a bíróság, de jogerős bírósági döntéssel megnyertem, tehát a bíróság nekem adott igazat, amikor azt mondtam, hogy valóban van kapcsolat” – jelentette ki Vadai.

A bizottság kormánypárti többsége végül az ülés egyetlen nyilvános pontját tárgyalva a Jobbik támogatásával elfogadta a jelentést, amelynek értelmében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!