2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Korrupciós polihisztornak nevezték Mészárost

,

2017. április 4., kedd 15:41, frissítve: kedd 18:23

Korrupciós polihisztornak nevezte Mészáros Lőrincet a Jobbik egyik képviselője, amikor a párt plakátkampányának arcait mutatta be a parlamentben. Apáti István szerint Orbán Viktort ma már a harácsolás vezeti a kormányzásban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszul ismét simicskázott egyet.

„Ti dolgoztok, ők lopnak” – hirdetik országszerte a Jobbik plakátjai. A párt hétvégén indította a kampányt. Apáti István, az ellenzéki párt képviselője a plakát arcait is bemutatta a parlamentben. Mészáros Lőrincet korrupciós polihisztorként és Orbán Viktor vagyonkezelőjeként emlegette.

„És hát ott van a család feje, a capo tutti, a miniszterelnök úr, hiszen az ő engedélye nélkül – kis túlzással – vécépapírt se lehet vásárolni, még kormányülésekre se” – így Apáti István országgyűlési képviselő.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a vevő Simicska Lajos volt. Dömötör Csaba arra utalt, hogy a jobbikos plakátok az üzletember érdekeltségébe tartozó cégek hirdetőtábláin tűntek fel. Az államtitkár felszólalását bekiabálásokkal zavarták meg a jobbikosok.

„Nem párbeszéd zajlik! Meghallgatjuk egymást a parlamenti demokrácia szabályai szerint! Köszönöm! Képviselő úr, figyelmeztetem!” – kért csendet Jakab István, az Országgyűlés alelnöke.

Az elnöki közjáték után az államtitkár folytatta mondandóját. „A miniszterelnököt és a kormányt sosem lehetett – önökkel ellentétben – dróton rángatni, és nem is lehet majd, ezért akarnak egyesek revansot venni. Sajnálom, hogy ezért felvásároltak egy olyan pártot, amelyik korábban még nemzetinek vallotta magát” – így Dömötör Csaba államtitkár.

A Jobbik plakátkampányát a párt saját nemzeti konzultációja előzte meg, amelyben az egészségügyről, az oktatásról és a korrupcióról tettek fel kérdéseket a lakosságnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!