2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Körmend: csak annyi biztos, hogy betört egy ablak

2016. május 5., csütörtök 20:39, frissítve: csütörtök 21:48

Nincs bizonyíték arra, hogy migránsok törték be a körmendi sportcsarnok ablakát – közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Vas megyei rendőrfőkapitány. Lázár János a körmendi sportcsarnokban történtekkel kapcsolatban lányokat molesztáló és zaklató migránsokról beszélt.

A dandártábornok hangulatkeltőnek minősítette az Atv.hu írását. A cikk azzal a címmel jelent meg, hogy rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok, noha az esetnek nem volt szemtanúja.



Az osztrák határon fekvő városban a napokban nyílt ideiglenes menekülttábor. Körmenden nyugalom van, agresszív migránssal a rendőrök eddig nem találkoztak – mondta a megyei kapitány. „Kétségtelen, hogy a körmendi rendészeti szakközépiskolában egy ablak betörött. Mi ebben folytatjuk a vizsgálatot, szabálysértési eljárást indítottunk, de semmilyen bizonyíték pillanatnyilag nincs arra, hogy az ablakot szándékosan törték volna be, azzal szándékkal törték volna be, hogy bejussanak a tornacsarnokba, és ott bármit elkövessenek” – mondta el Tiborcz János.

Vizsgálat lesz

Lázár János a körmendi sportcsarnokban történtekkel kapcsolatban lányokat molesztáló és zaklató migránsokról beszélt. Hozzátette, hogy a miniszterelnök azonnali vizsgálatra utasította a belügyminisztert. „Az intézmény csarnokában, testnevelő tornacsarnokában kézilabdázó lányokat molesztáltak, illetve zaklattak azok, akik Körmenden kerültek elhelyezésre. Majd az ügyeletes tiszt felszólítása után ezt nem hagyták abba, és a rendőrség jelentése szerint betörték az ablakokat, ami alapján a kézilabdázó lányoknak abba kellett hagyni az edzést és a rendőrségnek rendet kellett tennie” – mondta Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Antidemokratikusnak és embertelennek nevezte továbbá az Európai Bizottság legújabb migrációs elképzelését a Miniszterelnökség vezetője. Brüsszel pénzt kérne azoktól a tagállamoktól, amelyek nemet mondanak a menekültekre. 250 ezer eurót kapnának tőlük minden egyes migráns után azok az országok, amelyek helyettük fogadnak be bevándorlókat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!