2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kormányzati segítség nélkül nincs értelme a torkos csütörtöknek

2017. február 24., péntek 08:17, frissítve: péntek 08:47

Február elejétől június végéig kérhetnek kártalanítást azok a honvédségi vagy rendvédelmi dolgozók, akik a DRB-csoport csődjének idején a Honvéd Egészségpénztárnál voltak tagok. 5 százalékra csökkentené a gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Elmarad idén a torkos csütörtök.

Február elejétől június végéig kérhetnek kártalanítást azok a honvédségi vagy rendvédelmi dolgozók, akik a DRB-csoport csődjének idején a Honvéd Egészségpénztárnál voltak tagok. A Világgazdaság írása szerint több mint 20 ezer emberről van szó, a tagok egy részét költségvetési pénzből, a honvédség és a rendvédelmi szervek büdzséjéből fizetik ki. A Honvéd Egészségpénztárnak 1,8 milliárd forintja ragadt bent két éve a Buda-Cash csődje után, a brókercég érdekeltségi körébe tartozó DRB-bankcsoport egyik hitelintézetében.

4,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2016-ban az előző évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból kiderül, hogy a forgalom 47 százalékát az élelmiszerüzletek, 40 százalékát az egyéb boltok, 13 százalékát pedig a benzinkutak adták. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai csaknem 10 százalékkal nőttek.

5 százalékra csökkentené a gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A köztestület elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, az alacsonyabb áfakulcsot 2018 elejétől használnák, az év végén ugyanis megszűnik majd a fordított adózási lehetőség. Győrffy Balázs kiemelte, a 2012-ben bevezetett fordított adózás bevált, a korábbi nagy mennyiségű áfacsalás visszaszorult, Hozzátette, a mérséklést egyebek mellett az UHT-tej, a zöldség-gyümölcs, a kenyér, a péksütemény, a hal, a vadhús, és a méz esetében is kezdeményezik.

Elmarad idén a torkos csütörtök. Az éttermeket népszerűsítő rendezvény mögül kiszállt ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség, és bár a vendéglátóhelyek egyénileg akciózhatnának jövő csütörtökön, a Magyar Nemzet nem talált ilyen hirdetést. A lapnak a Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója azt mondta, kormányzati támogatás nélkül nincs értelme megtartani a programokat, Gombás András szerint a szigorodó szabályok és a növekvő költségek is hozzájárultak ahhoz, hogy évek óta egyre kevesebben akcióztak.

Mínuszban zárt a BUX. A budapesti értéktőzsde részvényindexe több mint másfél százalékos csökkenéssel 33 548 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények veszteséggel zártak.

Szűk sávban mozgott a forint, az eurót a 307-es szinten jegyezték, a svájci frankot 288, a dollárt 290 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!