2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kontrát: Huzamos időre kell berendezkedni

2015. október 16., péntek 10:11, frissítve: péntek 11:04

Hosszú távú feladatot jelent Magyarország részére az államhatárok megvédése, amelyet nem mindegy, milyen eredményességgel látnak el a rendvédelmi szervek, ezért folyamatosan szükség van a legfrissebb ismeretek átadására, mondta Kontrát Károly Szegeden.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szegedi Határrendészeti Oktatóbázis átadásán beszélt arról is, hogy a diplomáciai egyeztetéseknek köszönhetően a visegrádi országok is támogatják a magyar határok védelmét. A 300 millió forintból felépült oktatóbázison egyszerre 34 főt tudnak elszállásolni, akik többek között a legkorszerűbb okmányvizsgálati eszközök használatát vagy speciális intézkedéstechnikai ismereteket sajátíthatják majd el.

„Látszik, hogy a feladat tartós, huzamos időre kell berendezkedni, a határvédelem vonatkozásában. Nem egy-két hétre szól a feladat, ez látszik, hanem sokkal hosszabb időre, és ezért nem mindegy, hogy a határrendészek milyen módon, milyen eredményességgel tudják ellátni feladatukat. Ezért fontosnak tartottuk azt, hogy részben uniós és részben nemzeti források bevonásával itt, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola bázisán egy határrendészeti oktatóbázist hozzunk létre. Egy olyan oktatóbázist, amely az elméleti és gyakorlati ismereteket is biztosítja. A legjobb, a legfrissebb ismereteket is biztosítja a határrendészeti feladatokat ellátó hivatásos állomány részére” – mondta Kontrát Károly miniszterhelyettes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!