2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Komolytalannak tartja Lázár aggodalmát a Stadler

2017. április 25., kedd 13:04

A Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train közbeszerzést elnyerő cég szerint ugyanis nem emelkedett duplájára a járművek beszerzésének ára.

A Stadler közleményében azt írja, a villamosok ára a MÁV előzetes becsléseihez képest alig több mint 16 százalékkal drágult.

A miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap a költségek aránytalan megnövekedése miatt a beruházás lefújására kérte a kormányt. Lázár János szerint a drágulás a fejlesztési tárca és az állami vasúttársaság hibásan előkészített közbeszerzésének az eredménye, a kormány viszont nem engedhet üzleti érdekeknek. A kormány korábban 10 milliárd forintot szánt a nyolc darab villamos beszerzésére, a mostani tervezet szerint viszont 19 milliárd forintba kerülhetnek a járművek.

„A miniszter úr közleménye tévedésen alapul. Nem emelkedett duplájára a járművek ára, mint ahogy az az ő közleményében olvasható. Mi február 20-án adtunk ajánlatot ezen a közbeszerzési eljáráson, a nyolc darab tram-train járműre Szeged és Hódmezővásárhely között, mi akkor, amikor az ajánlatot benyújtottuk, utána kaptunk egy bontási jegyzőkönyvet, melyben fel van tüntetve az eljárás becsült értéke. Ez egységárra bontva 5,5 millió eurós becsült érték, ezt a mi ajánlatunk nem száz százalékkal lépi túl, hanem 16,2 százalékkal” – közölte Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!