Kommunikációs háború folyt Demszky és Hagyó között

WL, 2012. szeptember 20., csütörtök 19:15, frissítve: csütörtök 19:25
Kommunikációs összecsapások folytak Demszky és Hagyó között: a cél az volt, hogy egymás embereit lejárassák – ez derült ki Mesterházy Ernő vallomásából. A volt főpolgármester egykori főtanácsadója kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni a Kecskeméti Törvényszéken, ahol folytatódott a BKV-per tárgyalása.

Egyszer sem lépte túl a hatáskörét, és Demszky Gábor mindig elégedett volt a munkájával – mondta a Kecskeméti Törvényszék előtt Hagyó Miklós.

„A munkával kapcsolatos elégedettséget a szóbeli, illetve a levélbeli tájékoztatása mellett gondolom az is jól mutatja, hogy a főpolgármester-helyettesi tevékenységem során – egyébként a bankszámlakivonatokból ez látszik – emlékezetem szerint három vagy négy alkalommal, azaz félévente háromhavi illetményemnek megfelelő jutalomban részesített a főpolgármester úr” – mondta el Hagyó.

Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar NemzetDemszky egykori főtanácsadójának, Mesterházy Ernőnek az ügyészségi vallomásából azonban kiderül: nem ennyire idilli a kép.

Feloldotta a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes hozzátartozóinak nevén szereplő vagyonrészekre elrendelt zárlatot a Kecskeméti Törvényszék kedden, az egykori politikus és 14 társa ügyében tartott tárgyaláson.

– Mesterházy kitér arra, hogy kommunikációs háború folyt Hagyó és Demszky között. Kitér Horváth Évára, aki addig a BKV sajtósaként dolgozott, folyamatosan úgy kommunikált, hogy Demszky urat kedvezőtlen helyzetbe hozza, ezzel párhuzamosan Hagyót fényezte. Demszky behívatta Antal Attilát, és megkérte Antalt, hogy Horváth Évát küldje el, illetve helyezze el más beosztásba, mert nem végzi jól a munkáját. Antal közölte, hogy tudomása szerint ő nem tudja elküldeni, csak ha neki ezt Hagyó mondja – ismertette Hadnagy Ibolya, a Kecskeméti Törvényszék  tanácsvezető bírója.

A Hagyó-ügy – az mno.hu cikkei a témában:

„Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak” – interjú Balogh Zsolttal

Hagyó felemelkedése és bukása

• „És Demszky Gábornak is voltak elképesztő kérései” – interjú Antal Attilával

• „Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön” – beszélgetés Regőczi Miklóssal

• „Halálfélelmem van tőled, Miklós” – mondta a rendőrségi jegyzőkönyv szerint Balogh Zsolt.

Mesterházy Ernő szóbeli vallomást nem tett a bíróságon. Rövid írásbeli vallomását szintén a tanácsvezető bíró olvasta fel: „A házkutatásról a sajtó előbb szerzett tudomást, mint a védőm, akit a házkutatásról előzetesen elfelejtettek értesíteni. Még mindig félve, de saját és családom személyes sorsa miatt kénytelen vagyok elmondani, hogy folyamatosan nyilvánvalóvá tették, amennyiben Hagyó Miklósra és a főpolgármester úrra teszek terhelő vallomást, úgy véget érhet fogva tartásom, és az ügyemet kedvezőbben bírálják el. Nem tudom, ki vagy kik állnak az ügyészség törvénytelen eljárása mögött, de meggyőződésem, hogy ez előbb-utóbb ki fog derülni.”

Mesterházy Ernő a bíróság mellett a sajtó kérdéseire sem válaszolt. A következő két tárgyalási napon a BKV volt vezérigazgatója, Antal Attila tesz majd vallomást.

Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet

 

Vád a Hagyó-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait. A vádirat szerint az általa vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. A Hagyóval és 14 társával szembeni per június 13-án kezdődött.

Forrás: Hír TV/MNO
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés