2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kökény: Minden napra van egy megdöbbentő hír

2017. június 29., csütörtök 05:00, frissítve: csütörtök 09:17

Alapvetően veszélyezteti a betegbiztonságot a magyar egészségügy helyzete – mondta Kökény Mihály a Hír TV stúdiójában.

A volt egészségügyi miniszter maga is hallott a Semmelweis Egyetemen készülő lázadásról. „Úgy tudom, hogy ennek a hihetetlen túlterheltség az oka, mert nyáron csökkentett kapacitással vagy sehogy nem működik a Semmelweis környékén lévő László-kórház csontvelő-transzplantációs részlege” – mondta.

Kökény kilátástalannak látja a helyzetet, a kormány részéről pedig cinikusnak tartja a megnyilvánulásokat. „Minden napra van egy megdöbbentő hír, amelyhez az államtitkárnak annyi magyarázata van, hogy nyaralni mennek a betegek, nem kell akkora kapacitás” – idézte fel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, aki azt mondta, a kórházak igazgatói mindig nyárra időzítik a felújításokat és a festéseket, mert ilyenkor kisebb a betegforgalom, „a betegek egy része nyaralni van”.

Nem tartja aggasztónak az egészségügyben kialakult helyzetet Budai Gyula – írtuk meg korábban. A fideszes országgyűlési képviselőt arról kérdezték, hogy mi a véleménye a sajtóban megjelent hírről, amely szerint a Jahn Ferenc-kórház egyik részlegén azért mondtak fel az ápolók és a nővérek, hogy a közeli IKEA-ban magasabb fizetésért dolgozzanak. Budai Gyula a jászberényi kórházzal kapcsolatban pedig csak annyit mondott: az egészségügyben mindig voltak problémák, de a terület sokkal jobb helyzetben van, mint a szocialista kormányok idején volt.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!