2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Kivizsgálják a műtét közben megégett nő ügyét

2017. október 17., kedd 06:15

Ónodi-Szűcs Zoltán az esetről azt mondta a Hír TV-nek: egyelőre az intézmény vizsgálatára várnak.

Vizsgálatot ígért a műtét közben megégett szombathelyi nő ügyében az egészségügyi államtitkár. Az RTL Klub mutatta be az asszonyt, akinek lábát csontig égette egy melegítőpárna, mikor a veseműtétje volt a Markusovszky kórházban.

„Tudomásom szerint a vizsgálat folyik a kórházon belül. Hogyha meghaladják a vizsgálat keretei a kórházat, akkor nyilván mi is be fogunk avatkozni. Egyelőre a kórházon belül folyik a vizsgálat” – mondta el Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

Az államtitkár egy magyar fejlesztést is bemutatott, amely segíthet megmenteni azoknak az életét, akiknek hirtelen megáll a szívük. Aki letölti az applikációt, az egy virtuális közösségben vállalja, hogy a mentők kiérkezéséig megkezdi az újraélesztést, ha a közelében valakinek megáll a szíve. Évente huszonötezer ilyen eset fordul elő, a túlélés esélye percenként 7-10 százalékkal csökken.

„Olyan alkalmazást próbálunk majd működtetni, amelybe szeretnénk a polgártársainkat, embertársainkat bevenni a feladatmegoldásba, és megpróbálni őket riasztani, hogy a mentők kiérkezéséig az újraélesztést elkezdhessék. Hangsúlyozom, ez olyan probléma, amelyben az egészségügyi ellátó rendszer – bármilyen forrásokat is fogunk  beleönteni – nem lesz soha alkalmas, hogy megoldja ezt az ügyet. Csak mi a magyar polgárokkal együtt fogjuk tudni megoldani” – fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!