2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Kivitelező: időre elkészül a tram-train

A tervezettnél lassabban halad a közművek cseréje a tram-train hódmezővásárhelyi nyomvonalán. Ugyanakkor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő villamosvasút elkészülésének végső határidejét tudják tartani a kivitelezők. Hódmezővásárhelyen már készül a villamospálya, ősszel az első sínpárokat is lefektethetik a városban.

  • Kivitelező: időre elkészül a tram-train

Már épül a villamospálya alapja a Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcában. A város több pontján dolgozik a kivitelező, de felújítják a Hódmezővásárely és Szeged közötti vasúti pályát is a népkerti megálló és Algyő között. A villamosvasút és a két település közötti pálya felújítása mintegy 75 milliárd forintba kerül.

„A kivitelező több mint egy méter mélységben, teljes szélességében, mintegy 3,3 méterben kiemelte a földet, elszállította. Innen fokozatosan, különböző rétegekkel újraépítette az altalajt. Itt különböző frakciójú homokos kavicsok, zúzott kövek, betonok találhatók. A legfölső rétegben fog majd az a vasbeton lemez elkészülni, amelyben a sínek rögzítésre történik meg. Jelenleg a különböző rétegek kialakítása illetve az alatta lévő kábelhálózat kiépítése van folyamatban” – ismertette a városfejlesztési irodavezető, Mucsi László.

A Tóalj és a Szőnyi utcában, valamint az Andrássy úton a közműkiváltásokon dolgozik a kivitelező, a tervezettnél lassabban.

 „A véghatáridő egyáltalán nincsen veszélyben, azt azonban el kell mondani, hogy a közműkiváltások azok a tervezettnél picit lassabban haladnak. Ezért van az, hogy várhatóan ősz végére tudnak elkészülni, és utána tudunk a vágányépítési munkálatokkal foglalkozni. De alapvetően a teljes projekt ütemezésében nincsen fennakadás, így 2020 második félévétől már meg tudnak majd kezdődni a próbajáratok, utasok nélkül” – fogalmazott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka.

Az országban elsőként Hódmezővásárhely és Szeged között épül villamos vonal. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője korábban úgy fogalmazott: a villamosvasút új életminőséget jelent az itt élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!