2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

„Kiverte a biztosítékot” a lakosságnál az új kábelszolgáltató

2016. február 8., hétfő 20:48

Lakossági tiltakozáshoz vezetett a kábelszolgáltató-váltás egy Somogy megyei kisvárosban. Az új szolgáltató jóval drágább. A régi a szerződésbontás miatt feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával.

A Somogy megyei Nagybajomban nyolc évig egy budapesti cég volt a kábeltévé- és internetszolgáltató. A kisváros lakói ötven csatornát kaptak valamivel több mint havi háromezer forintért. Az önkormányzat januártól szolgáltatót cserélt, az új szolgáltató drágább a korábbinál. A helyiek népszavazásra vitték volna az ügyet, el is kezdték az aláírásgyűjtést, de kifutottak a határidőből. „Nagyon felháborít bennünket az önkormányzatnak a cselekedete. November közepén szembesültünk azzal, hogy kész tényként közölték velünk azt, hogy a Vidanet lesz a szolgáltató. Dupla annyiért, és nem értjük, hogy miért nem a lakosságnak az érdekét nézték, mert a lakosság meg volt elégedve a TV-vel, meg volt elégedve az internetszolgáltatással” – mondta Gyurkáné Kovács Márta.

A korábbi szolgáltató szerint az önkormányzat úgy bontott velük szerződést, hogy figyelmen kívül hagyta a felmondási időt, a cég hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett. „A pályázat elbírálása. Ugyanis mi ajánlottunk hét és fél millió haszonbérleti díjat. Fele annyiba kerül a szolgáltatásunk, mint annak, aki nyert, és mégis őt választották ki győztesül” – fogalmazott Melczer István, az Automatika Kkt. ügyvezetője.

Nagybajom polgármesterét hiába kerestük, a hivatalban azt mondták, hogy szabadságon van. Korábban a megyei napilapnak azt nyilatkozta, többen panaszkodtak arra, hogy az internetszolgáltatás gyenge, ezért döntött az önkormányzat a szolgáltatóváltás mellett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!