2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Kitették a pártból az LMP szegedi szervezetét

2015. szeptember 25., péntek 19:35, frissítve: péntek 20:53

Nem értettek egyet a menekültek nyomkövetővel való ellátásával, ezért kitették a pártból az LMP Csongrád megyei területi vezetőségét.

A szegedi szervezet szerint a nyomkövetők bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható emberekkel kapcsolatban alkalmazhatók és a kutyák mikrochipjét idézik. Az ökopárt vezetése ugyanakkor kiáll a terv mellett, és már a csongrádiak közleményének megjelenésének másnapján felfüggesztette az ottani elnökség párttagságát. A szegedi LMP-s önkormányzati képviselő szerint egy ellenvéleményért egy demokratikus pártban nem számítanak retorzióra.

– Először a fegyelmi bizottság az, aki ezzel foglalkozik, az hoz egy döntést. Mi, ugye, az etikai bizottsághoz fellebbezhetünk és akkor az hozza meg a végleges döntést. Ezt utána polgári úton lehet még támadni, de az már a párton kívüli része a dolognak, de ez a pesszimista forgatókönyv, hogyha kizárásra kerülne sor. Én nem gondolom, nem hiszem, hogy az jó üzenet lenne, ha pont egy olyan típusú párt, mint az LMP, aki teljesen más alapelvekkel és egészen más működési elvekkel indult neki politikai küzdelemnek – mondta Szent-Iványi István szegedi LMP-képviselő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!