2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kiszúrták, Matolcsy mást ígért

2016. április 27., szerda 16:21, frissítve: csütörtök 07:23

A jegybankelnök 2014-ben még azt mondta a Pallas Athéné alapítványok csak állampapírba fektethetik a rájuk bízott pénzt.

Mást ígért és mást tett Matolcsy György. A portfolio.hu írta meg, hogy a  jegybankelnök tavalyelőtt, a vs.hu-nak adott interjúban azt hangoztatta, hogy a Pallas Athéné alapítványok csak állampapírba fektethetik a rájuk bízott pénzt, és kizárólag az elért hozamból gazdálkodhatnak.

Mostanra kiderült, hogy Matolcsy György szavaival szöges ellentétben, mire az alapítványok befektetési szabályzatai elkészültek, az alapítványi vagyonok egy részét tulajdonképpen bármire elkölthetik. A hat alapítványnak 200 milliárd forintja van állampapírban, 60 milliárd pedig cégekben, ingatlanokban.

Orbán bizalma a régi

Korábban a miniszterelnök azt mondta, hogy a jegybankot övező botrányok ellenére is kiáll Matolcsy György mellett. Orbán Viktor keddi békéscsabai látogatásán a Népszabadság tudósítójának úgy fogalmazott: égnek és földnek össze kellene szakadnia, hogy meginogjon a bizalma a jegybankelnökben. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!