2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Kiszervezte a CÖF támogatását a kormány

2017. május 31., szerda 07:24, frissítve: szerda 10:23

Kiszervezte a kormány a hozzá hű civilek támogatását. Egyetlen minisztériumtól sem kapott pénzt a Civil Összefogás Fórum vagy a vele azonos nevű alapítvány. A kormánytagokat az egyik jobbikos parlamenti képviselő kérdezte végig. Előzőleg a sajtó derítette ki, hogy a kormánypárti civilek félmilliárd forintot kaptak az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől. A CÖF többször folytatott plakátkampányt a Fidesz politikai ellenfeleinek lejáratására.

Az alapítványt a Fidesz néhány tízmillió forinttal, az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek viszont félmilliárddal támogatta. A jobbikos Szávay István arra volt kíváncsi, hogy a CÖF vagy a CÖKA a minisztériumoktól, illetve azok cégeitől is kapott-e pénzt.

Ami a minisztériumokat illeti, a válasz minden esetben nemleges volt. A minisztériumi cégeknél, háttérintézményeknél, közalapítványoknál a helyzet már nem ilyen tiszta. A kérdésnek erre a felére a honvédelmi tárca, a földművelésügyi minisztérium és a humántárca nem válaszolt. A többi miniszter – egy kivételével – azt írta az ellenzéki politikusnak, hogy a cégektől sem ment pénz a kormánypárti civileknek.

A kivétel a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós volt, aki megerősítette, hogy a Magyar Villamos Művek valóban 508 millióval szponzorálta a CÖKA-t.

Ebben a ciklusban még nem tartottak Békemenetet, de a CÖF a választásokig újra utcára vezényelheti a kormánypártok híveit. A minap a Fidesz egyes számú párttagkönyvének tulajdonosa, Kövér László arról beszélt, hogy célszerű lenne egy újabb Békemenet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!