2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kiszáll Lázár, nem lesz többet miniszter

Hír TV

2018. április 20., péntek 11:44, frissítve: péntek 18:01

Hétfőre kérette Orbán Viktor magához Lázár Jánost, de ő a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában már most bejelentette, hogy nem kíván miniszter lenni a következő Orbán-kormányban, hanem visszatér a választókerületébe.

Nem lesz miniszter - Lázár János pénteken nyilvánosan is bejelentette, amit korábban már megpendített: távozik a kormányból és visszavonul Hódmezővásárhelyre, a választókerületébe.

2014-ben a Miniszterelnökség vezetésére kaptam felhatalmazást a miniszterelnöktől és erre kért, erre a munkára kért föl. Én ezt a munkát elvégeztem és ebben a formában be is fejeztem. Én ezt szeptemberben már jeleztem a miniszterelnök úrnak is és a nyilvánosság előtt is megpendítettem. Ezt a munkát én kereknek és egésznek tekintem - jelentette ki Lázár.

A legjobb csapat volt a kormányon belül a Miniszterelnökség - mondta, majd kijelentette: szerinte ennek egyik bizonyítéka, hogy a 2020-ig kiosztható uniós forrásoknak már a 93 százalékát lekötötték. Lázár János a választókerületének szentelné a következő éveket, ebbe pedig szerinte nem fér bele az országos politika.

A kormányon kívül is van élet, méghozzá nem is akármilyen. Sőt, Budapesten kívül is van élet. Ebben megerősödtem az elmúlt időszakban. És persze tudom azt, hogy az országos politikában és a nagypolitikában sokan vannak, akik képtelenek voltak ezt akár az első vonalban is tudomásul venni, de én egy olyan ember vagyok, aki a választóknak tartozom hűséggel - fogalmazott.

A Miniszterelnökség vezetőjeként az uniós források elosztása mellett számos területet, köztük a titkosszolgálatok egy részét felügyelte Lázár János. Emellett ő volt az, aki a kormányban messze a legtöbbször állt ki a nyilvánosság elé. A 2015-ben indult heti sajtótájékoztató-sorozata, a kormányinfó pedig csaknem az egyetlen lehetősége volt a kormányfüggetlen sajtónak arra, hogy érdemi kérdéseket tegyen fel a kormánynak.Orbán Viktor pénteken először nyilatkozott az állami Kossuth Rádiónak a kormányalakítási terveiről. A miniszterelnök jelentős személyi változásokat ígért. Más kormányszerkezetben és részben - jelentős mértékben - új emberekkel futok neki vagy fut neki ez a kormány a következő négy évnek. A helyzet az, hogy a tárgyalásokat folytatom - jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy megtartja a jelenlegi csúcsminisztériumi rendszert, de a Miniszterelnökségen Lázár János távozása után szerkezetváltozást hajt végre. Az új kormányáról  csak annyit árult el, hogy továbbra is számít Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter munkájára. Sajtóhírek szerint azonban távozhat Trócsányi László igazságügyi miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!