2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Kiss Gergely hisz a demokráciában, de nagyon csalódott

2017. február 24., péntek 15:43, frissítve: péntek 19:16

Támogatta volna az olimpiáról szóló népszavazást Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az élsportoló a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, fontosnak tartja az emberek véleményét, és hisz a demokráciában, a sportolók lehetőségei miatt pedig sajnálja, hogy visszavonják a budapesti olimpiai pályázatot.

„Reálisnak tartottuk sportszakmai szemmel, hogy Magyarország a legmagasabb szinten meg tudta volna rendezni a sportversenyeket. A korábbi olimpiáknál nem volt népszavazás, de én hiszek a jól működő demokráciában, és nincs azzal semmi baj, hogyha az embereknek van véleményük, sőt ez így kell, ez így fontos, nekem is van véleményem. A sportszakmával kapcsolatban mi nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk. A mai 14–16 éves korosztály akkorra beérett volna, akkorra válogatott kiválóságok lettek volna különböző sportágakban, és nem tudják itthon bebizonyítani a tudásukat. És nem tudunk ide vonzani több tízezer turistát és szurkolót” – fogalmazott.

Kemény Dénes is csalódott

Csalódott, de elfogadja az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló döntést Kemény Dénes is. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a 2024-es budapesti olimpia kampány arcaként úgy látja: a támogatás korábban megvolt a fővárosiak körében, az összefogás viszont nem sikerült.

Engem nagyon szomorúvá tett ez az egész helyzet, mert amikor ennek nekifogtam, és elvállaltam ezt a szerepet, akkor bőven ötven százalék fölött volt a mért országos támogatottság. Az elmúlt hetek alatt nem az a kérdés, hogy a támogatottság esett vissza, hanem az a tény, hogy az esélyeink a limai döntéssel estek vissza, ezért elfogadom a döntéshozók pályázat sorsáról való döntését. De mondom: szomorú vagyok, csak meg tudom ismételni, amit a reklámfilmben mondtam, hogy ha összefogunk, sikerülni fog. Az eredményét annak, hogy ha összefogunk, most láttuk” – fogalmazott Kemény Dénes.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!