Kislányokat molesztált az amerikai hittérítő Szolnokon

KK, 2012. július 19., csütörtök 20:16
Kislányokat molesztált a Biblia Baptista Gyülekezet egyik hittérítője Szolnokon. Az amerikai férfit előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség csak annyit közölt, hogy a férfit több szülő jelentette fel. Az áldozatok hozzátartozói nem akartak nyilatkozni.

Az amerikai egyház a kilencvenes évek közepén jelent meg Magyarországon, előbb Budapesten, majd vidéki nagyvárosokban alakultak helyi gyülekezetei. A szervezet egyik misszionáriusa több mint egy évtizede élt Szolnokon, angolt tanított. A férfit nemrég több szülő is feljelentette, mert állításuk szerint molesztálja a gyermekeiket. Az adatgyűjtés után elindult a nyomozás.

– A múlt héten pénteken őrizetbe vettek egy 63 éves amerikai állampolgárságú férfit, több rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt, aki azóta előzetes letartóztatásba került – mondta el Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír Televíziónak. Az amerikai házaspárnál tartott házkutatás során különböző adathordozókat foglaltak le a rendőrök, amelyeket szakértők vizsgálnak – tette hozzá.


Már megvolt a repülőjegyük

A házaspár Amerikába készült, már megvették a repülőjegyeket is, ekkor vették a férfi őrizetbe. Mivel kiskorúak is szerepelnek az ügyben, őket nyomozási bíró hallgatja meg. Az utcabeliek kedves embernek ismerik a hittérítőt. Bár sokat nem tudnak sem róluk, sem a gyülekezetről.

A Magyarországi Baptista Egyház közleményben határolódott el a szolnoki szervezettől, amellyel állításuk szerint nem állnak kapcsolatban. Mint írták, a Magyarországi Baptista Egyház tudja, hogy az ország számos településén dolgozhatnak – tőlünk független – amerikai baptista misszionáriusok. Az említett gyülekezet a BBFI (Baptist Bible Fellowship International) szervezethez (USA) tartozik, közleményük szerint egyházuk sem a gyülekezettel, sem a gyülekezetet vezető amerikai misszionáriussal nem áll szervezeti kapcsolatban.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés