2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kislány: Elpusztítanak mindenkit a migránsok

2016. szeptember 30., péntek 21:47, frissítve: péntek 21:50

A Magyarországon szinte példátlan mozgósítás és az erős kormányzati kampány miatt még a legkisebb településeken élőknek is markáns véleményük van az uniós menekültkvóta ötletéről. A települések polgármesterei és az önkormányzatok egész héten a legkülönbözőbb módszerekkel igyekeztek szavazásra bírni az arra jogosultakat.

A legkisebbeket is elérte a kormány népszavazási kampánya. Egy videón látható kislány még csak 5-6 éves lehet, de láthatóan nagyon fél a migránsoktól.

– Ne engedjük be a migránsokat!
– De miért?
– Hát mert elpusztítanak mindenkit, és azért, mert el akarják foglalni az országunkat.

Nem akarnak migránsokat a felnőttek sem. Bár Kónya Péter független országgyűlési képviselő azt állította, hogy a Komárom-Esztergom megyei Ászáron élelmiszercsomagokkal akarják szavazásra buzdítani az embereket, a faluban erről senki nem hallott. És egyébként is nemmel szavaznak az általunk megkérdezett helyiek, mert ők is félnek a migránsoktól.

„Hát mondjuk nekem hiába is adnának csomagot, én akkor is elmegyek, és akkor is nemmel fogok szavazni. Mert a normális ember csak nemmel szavaz. Aki nem, akinek nem tetszik, annak legalább hat családot beültetnék a lakásába!” – mondta Barta Ferencné.

A magyar polgármesterek többsége már régóta kampányol a saját településén. A Megyei Jogú Városok Szövetségének fideszes elnöke pénteken 2000 milliárd forintnyi fejlesztési pénz elvesztését vizionálta arra az esetre, ha nem lesz érvényes a népszavazás.

„Hogy ha vasárnap nem tudunk bölcs döntést hozni, mert ez a pénz, ami most rendelkezésünkre áll, több milliárd forint, kettőezer milliárd forint, iszonyatos összeg Magyarország településeinél, ez most, ennek a jelentős része akkor elveszik, mert másra kell költeni” – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

A népszavazás előtti utolsó munkanapon még az eddig visszafogott főpolgármester is beszállt a kampányba.

„Ez a külföldről való meghatározások ez azért mintha nagyon sértené egy országnak a szuverenitását. Régen még az átkosban Moszkvából jöttek ilyen impulzusok, aztán mindenkinek megvolt erről a véleménye. Nem tudom, hogy most mi a különbség” – fogalmazott Tarlós István.

Bár az ország legkisebb településein sem igen akad olyan ember, aki ne tudná, hogy népszavazás lesz vasárnap, a közvélemény-kutatások szerint így is kérdéses, hogy a referendum eredményes lesz-e.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!