2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

„Kinyírlak!” – Az alpolgármester fia verte agyon a kiskutyát

2016. január 12., kedd 19:51, frissítve: kedd 19:51

Aláírásgyűjtés indult az interneten annak a fiúnak a megbüntetéséért, aki agyonvert egy kiskutyát. Az elkövető egy Borsod megye falu alpolgármesterének fia.

„Kinyírlak…” – hallható egy állatkínzásról készített videofelvételen, amelyet nemrég tettek közzé az interneten. Egy fiatal fiú  baseballütővel vert agyon egy kiskutyát. Az eset még tavaly nyáron történt Borsod megyében, a Detek és Beret községeket összekötő út mentén. A helyiek megdöbbentetek.

„Tessék elhinni. 89 esztendős vagyok. Itt születtem, de még ilyen nem volt.”

Egy másik asszony is azt mondja, hogy a tettes büntetést érdemel. ƒ„Én elítélem, mert egy állat is ugyanolyan, mint majdnem egy ember, mert egy állatnak is vannak olyan érzései majdnem, mint egy embernek. Én elítélem” – fogalmazott Fehér Antalné.

A kiskutyát Detek alpolgármesterének fia verte agyon, a videót a barátja készítette. Az alpolgármester, akit többen lemondásra szólítottak fel, hallgat. A polgármestere közleményben állt ki mellette. Azt írta, az alpolgármester munkájával nincs gond, ezért leváltása fel sem vetődött.

Egy szemtanú állatkínzás gyanújával feljelentést tett, a rendőrség ügyészi felügyelet mellett nyomoz.

„Előírta azt, hogy állatorvos szakértőt vonjanak be az eljárásba, akinek nyilatkoznia kell, hogy a bántalmazás időpontjában az állat még élt-e, illetőleg amennyiben élt, úgy ez a bántalmazás különleges szenvedéssel járt e” – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészhelyettes.

A fiúk elismerték tettüket. Azzal védekeznek, hogy a kiskutyát elütötte egy autó, és ők csak a szenvedéstől akarták megkímélni az állatot. Ha jogerősen bűnösnek találják őket, 5 év szabadságvesztésre is ítélheti őket a bíróság.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!