2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Kimondta a bíróság, nem mágnesezték a gázórát

Első fokon pert nyert egy Pest megyei fogyasztó a Tigáz ellen. A gázszolgáltató csalással vádolta a tárnoki fiatalasszonyt, de a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság kimondta, hogy nem nyúltak a mérőhöz. A tárgyalásra a Tigáz képviselője el sem ment.

„540 ezer forint kötbérfizetési kötelezettség és a szakértői vizsgálattal felmerült 27 345 forint költségtérítési igény, érvénytelen követelés a felperes irányába” – mondta ki az elsőfokú ítéletet a Hajdúszoboszlói Városi Bíróság bírónője, Kóródi Julianna.

Az ítéletet csak a tárnoki fiatalasszony ügyvédje és a tévéstáb hallotta. A gázszolgáltató jogi képviselője ugyanis nem volt jelen a tárgyaláson. A Tigáz néhány nappal korábban visszakozott, és levélben kérte a cég ellen indított per megszüntetését a Hajdúszoboszlói Városi Bíróságtól.

– Az előzetes bizonyítás keretében lefolytatott szakértői vizsgálatra és annak eredményére tekintettel a Tigáz Zrt. nem tartja fenn a szabálytalan vételezés megvalósulásával kapcsolatos álláspontját – folytatta Kóródi Julianna.

A Pest megyében élő család gázóráját tavaly cserélte a szolgáltató. A cég szakértővel vizsgáltatta be a mérőt, aki megállapította, hogy mágnesezték. Ezután kapták a csekket 540 ezer forint kötbérről és a bevizsgálás díjáról. A tárnoki fiatalasszony nem hagyta annyiban a dolgot. Állította, hogy nem nyúltak az órához, és beperelte a szolgáltatót. A bíróság által kirendelt hivatalos szakértő a nőnek adott adott igazat.

A család jogi képviselője –14 hónapos pereskedés után – elégedett az elsőfokú ítélettel. „Erre számítottunk, hiszen a bíróság által az előzetes bizonyítási eljárásban kirendelt szakértői megállapítás alapján nem is vártunk más ítéletet” – nyomatékosított Szabó L. Zsolt.

A gázszolgáltató tehát lemondott az 540 ezres kötbér és a mérő bevizsgálásának 27 ezer forintos díjáról is. A bíróság ugyanakkor 308 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte a céget. A hajdúszoboszlói ítélet nem jogerős. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szolgáltató másodfokon megtámadja-e a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!