2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Kilencmilliót keresett önkormányzati lakásán a szocialista polgármester

Tisztességesnek tartja Kispest szocialista polgármestere, hogy a lakásügyi bizottság elnökeként önkormányzati ingatlant vásárolt 1996-ban. Gajda Péter szerint abban sincs semmi kivetnivaló, hogy később kilencmilliós haszonnal adott túl a Kós Károly téri lakáson. A kispesti Fidesz tiltakozik.

„Az ingatlanbúm idején sikerült eladnom, ezért valószínű többért adtam el, mint amennyiért vásároltam, azt gondolom, hogy ebben sincs semmi meglepő.” Kedden még így magyarázta 1996-os önkormányzatiingatlan-vásárlását Kispest szocialista polgármestere, ám azt nem árulta el, mennyit keresett az ügyleten. A Hír TV birtokába került adásvételi szerződések szerint kilencmilliót. A kispesti önkormányzat lakásügyi bizottságának elnökeként dolgozó Gajda 1996 decemberében 2,5 millió forintért vette meg a Kós Károly téri ingatlant, nem készpénzben, hanem részletre. Ekkor még a Fidesz-színeiben politizált. Amikor lejárt a tartozása, 2002-ben 11,5 millióért adott túl a lakáson.

A kispesti polgármester a kerületi lakosoknak tartott fogadóórát a választások előtt három nappal.

– Kérdeztek ilyet öntől, hogy lehet rövid idő alatt ennyit keresni egy önkormányzati ingatlanon?
– Ne próbáljon engem belenyomni ebbe, hogy én kerestem ezen az ingatlanon vagy sem, mert ez hamis állítás!

Gajda Péter állítását az eredeti, 1996-os adásvételéli szerződéssel magyarázta. Azt mondja, azért hordta magánál, mert számított arra, hogy az ingatlanról kérdezik majd.

– Bocsásson meg, ott van, hogy 2,5 millióért…
– Ingatlanszakértői értékbecsléssel megállapított…
– Láttam, hogy 2,5 millió.
– Igen, 1996-ban.
– Polgármester úr, egy pillanat türelmét kérem, itt egy adásvételi szerződés 2002-ből, 11,5 milliós vételár.
Igen, és mi a furcsa, hogy hét évvel később ez az ingatlan mást ér, mint ’96-ban?

Gajda Péter szerint az sem furcsa, hogy ingatlanvásárlásakor ő volt a lakásügyi bizottság elnöke.

– A lakásügyi bizottságban annak idején ön milyen szerepet töltött be?
Azt ön is tudja, én a lakásügyi bizottság elnöke voltam.
– És nem volt befolyása semmire? Kapott, vett egy lakást 2,5 millióért, eladta 11,5 millióért, és ez teljesen tisztességes?
– Azért nem volt befolyásom rá, mert hogy ebben a döntésben nem vettem részt.

A helyi Fidesz szerint Gajda lakásvásárlása jó erkölcsbe ütközik. „Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy valaki a lakásügyi bizottság elnökeként önkormányzati lakáshoz jut, részletfizetéssel, majd miután letelik a futamidő, közel ötszörös áron értékesíti” – mondta Dódity Gabriella, Kispest fideszes polgármesterjelöltje.

Gajda Péter újraválasztása esetén azt ígéri, takarékosan és felelősen bánnak az adófizetők pénzével, és megőrzik a kerület költségvetések egyensúlyát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!