2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kiheverte a Fidesz a CEU-ügyet követő mélyrepülést

2017. június 29., csütörtök 06:00, frissítve: csütörtök 09:57

Kormányváltást szeretne csaknem minden második magyar – áll a Medián legfrissebb kutatásában. Csakhogy a választók elégedetlenek az ellenzéki pártokkal is.

Hosszú távon már az említésre méltó, hogy ha egy párt támogatottsága 3-4 százalékkal változik. Az érdekes nem is ez, hanem egy két hónappal ezelőtti eset Hann Endre szociológus szerint, amikor a Medián a Fidesz jelentős visszaesését tapasztalta.

A kutatóintézet a méréseket a CEU-üggyel magyarázta: nagy megmozdulások, tüntetések övezték azokat a hónapokat, de mára ez is visszarendeződött.

Arra azonban felhívta a figyelmet a szakember, hogy az ellenzéki oldalon nem túl megnyugtató a helyzet. Elmondható, hogy ezek a pártok erősödni szeretnének, ami láthatóan nem sikerül nekik.

Hann a Medián mérése alapján azt mondta, ha most lennének a választások, a Demokratikus Koalíció biztosan bejutna a parlamentbe annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban a parlamenti küszöb átlépéséért nagy harcot vív.


Ugyanígy látja az LMP helyzetét is a szociológus, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy nem most vannak a parlamenti választások.

Kitért az egyszázalékos pártokra is, mint mondta, abban bíznak, és azt hangoztatják, hogy a rengeteg bizonytalan szavazóból sokat meg tudnak majd szerezni.

Rámutatott, az ellenzék nagyon megosztott, azonban az ellenzéki szavazótáborok nagyjából kiegyensúlyozottak.

A teljes beszélgetés:


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!