2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Kihátrálhatnak az ellenzéki pártok Hadházy Ákos mögül

Nem akar egy korrupt kormány miniszterelnöke lenni Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester az Indexnek azt nyilatkozta: ő szakértői kormányt szeretne, de az ellenzéki pártok pártemberekben gondolkodnak, akik hajlamosak egymás között osztogatni a minisztériumokat.

  • Kihátrálhatnak az ellenzéki pártok Hadházy Ákos mögül

"Nem szeretnék úgy miniszterelnök lenni, hogyha egy korrupt kormányt kellene irányítanom"

- jelentette ki Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere az Indexnek adott interjúban. Márki-Zay Péter szerint ugyanakkor ez nem áll ellentmondásban azzal, hogy a borsodi időközi választás összellenzéki jelöltje mellett kampányolt, akiről Hadházy Ákos azt állította: Európai Uniós forrásokkal élt vissza.

Márki-Zay szerint a Jobbikos politikus csak ügyeskedett.

Hadházy Ákos pár héttel ezelőtt azonban olyan bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, amelyekben bemutatta, hogy szerinte hogyan lopta el a baloldali jelölt, Bíró László és társa az 50 millió forint állami támogatás nagy részét. Az iratok szerint a pénznek csak egy kisebb részét költötték fizetésekre, a nagyobb rész egyebek között saját cégeiknek ment.

Márki-Zay Péter a beszélgetésben azt is hozzátette:

2022-ben számít Hadházy Ákos munkájára, de szerinte addig ki kell békülnie a pártokkal. 

Erre a konfliktusra utalhat az is, hogy több ellenzéki politikus sem támogatná, hogy Hadházy Ákos elinduljon a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás színeiben - erről csakugyan az Index írt hétfőn. A lap szerint a független országgyűlési képviselő és az ellenzéki pártok között több ellentét is fennáll, ebből az egyik, hogy Hadházy azt állította, levélben tájékoztatta őket Bíró László korrupció-gyanús ügyéről, a pártok szerint azonban ilyen nem történt.

Schmuck Erzsébet: Valóban volt nézeteltérés a párt és Hadházy Ákos között

Az LMP társelnöke Híradónknak elismerte, hogy valóban volt nézeteltérés a párt és Hadházy Ákos között, viszont szerinte a képviselő támogatásának kérdése még nincs napirenden.

A DK alelnöke sem erősítette meg Híradónknak az Index értesülését, de azt elismerte, folynak a tárgyalások az ellenzéki oldalon az indulásokról.

Márki-Zay Péter az interjújában azt is elmondta: Ha füstös szobákban dől el, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, akkor neki nem sok esélye van.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ellenzéki pártok szakértői kormány helyett inkább pártemberekben gondolkodik, akik hajlamosak egymás között osztogatni a minisztériumokat.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!