2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Kiemelten ellenőrzik a karácsonyi vásárokat a fogyasztóvédők

Az év végéig kiemelt ellenőrzéseket tart a fogyasztóvédelem a karácsonyi vásárokon. A kereskedők általában együttműködőek az ellenőrzéseknél, de hibák idén is vannak. Leggyakrabban az ártájékoztatást kifogásolja a hatóság, de a mérőeszközök hitelességével és a nyugtaadással is szokott probléma lenni.

  • Kiemelten ellenőrzik a karácsonyi vásárokat a fogyasztóvédők

Kiemelten ellenőrzik a karácsonyi vásárokat a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédői. Leggyakrabban a kiírt áraknál és a mérőeszközök hitelességénél találnak problémát, de a nyugtaadás elmaradása is még mindig előfordul.

„Mintegy 44 esetben végeztünk november 20-tól a mai napig ellenőrzést és további 100 esetben fogunk még a terveink szerint karácsony előtt. A 44 esetből 14 volt olyan, amelyben minden makulátlanul rendben volt. 26 esetben kellett a helyszínen kisebb szabálytalanságokat kijavíttatni a kereskedőkkel, amelyet meg is tudtak tenni, és további 4 eset volt olyan, amelyben eljárás kellett indítanunk” – mondta György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja.

Az ellenőrzések országosak. Nem csak a karácsonyi vásárokra, hanem az üzletekre és a plázákra is odafigyelnek a fogyasztóvédők. A speciális karácsonyi termékek közül többet is bevizsgáltak. Az izzósorok, fényfüzérek közül 53-at ellenőriztek, a termékek felénél találtak problémát. A biztonság, az ünnep békéje az államtitkár szerint azt is jelenti, hogy ne kelljen fogyasztóvédelmi problémák miatt bosszankodni.

„Hogyha valaki a fogyasztóvédelmi szabályok megsértésével üzleti előnyre tesz szert, az mindenképpen káros a magyar vállalkozások számára is. Az ellenőrzéseknek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a jogsértéseknek a száma” – mondta Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság nem csak a vásárokat, de az online boltokat is ellenőrzi, eddig 1600 webáruházat vizsgáltak meg. A fokozott ellenőrzések egészen szilveszterig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!