2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kézilabdabunda: már kilenc gyanúsított!

2017. szeptember 20., szerda 11:29, frissítve: szerda 11:46

Hatról kilencre nőtt a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetési ügy gyanúsítottjainak száma – jelent meg az ügyészség honlapján szerdán. A nyomozás még tart, további meccseket is vizsgálnak, hogy történt-e „bunda”.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás kézilabdameccsek eredménye jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt – írják.

Ismertetik, a Budapesti Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészei 2017. június 7-én több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, majd hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség weboldalára kikerülő tájékoztatás szerint a jelenlegi adatok alapján egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolásáért kínáltak fel jogtalan előnyt, amelyet az érintett játékvezetők elfogadtak. A nyomozás során a nyomozó ügyészek újabb három személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozásnak így jelenleg kilenc gyanúsítottja van; négy játékvezető, két csapatedző, két klubelnök és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – közölte az ügyészség. A nyomozás még folyamatban van, az ügyészség további mérkőzések jogtalan befolyásolását vizsgálja.

Mendemonda

„Az utóbbi években számos olyan mendemonda keringett a kézilabda világában, amely arról szólt, hogy bizonyos klubok bizonyos mérkőzések kapcsán arra kérnek ellenszolgáltatásért egyes játékvezetőket, hogy a mérkőzéseket befolyásolják. Miután ez széles körben elterjedt, a rendvédelmi szerveknek jeleztem, hogy szükséges lenne az ügy kivizsgálása” – ezt még júniusban mondta Kocsis Máté a Hír TV-nek, akkor még csak hat gyanúsítottja volt a kézilabda-NB I-et érintő bundaügynek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!