2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Kezdeményezi a PM, hogy fényképes igazolvány kelljen

2017. február 22., szerda 18:00, frissítve: szerda 20:21

Parlamenti indítványban kezdeményezi a Párbeszéd Magyarország, hogy csak fényképes igazolvánnyal lehessen magyar útlevelet kapni a kedvezményes honosításkor.

A párt szóvivője szerint miközben Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány „nem létező veszélyektől” akarja megvédeni az országot, aközben hét éve tétlenül nézi, hogy több ezer, jellemzően orosz és ukrán állampolgárságú bűnöző juthatott magyar útlevélhez. Az Index írt arról kedden, hogy ezrével juthatnak kárpátaljai magyarok adataival bűnözők magyar útlevélhez Ukrajnában azért, mert az igényléshez szükséges dokumentumokon nincs fénykép.

„Miközben arról zeng ódákat, hogy hogy védi meg az országot nem létező veszélyekkel, leginkább Brüsszellel szemben, közben tétlenül nézi, hogy hét éve folyamatosan egy ukrán maffiacsoport által szervezett módon több tízezer ember, jellemzően orosz és ukrán állampolgárságú bűnözők juthatnak magyar útlevéllel európai uniós átutazási lehetőséghez. Magyar útlevélhez, magyar személyi azonosítókhoz” – jelentette ki Tordai Bence szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!